Resource icon

CLR Browser Source Plugin [OBS Classic ONLY]

MrRickzy

New Member
You need to provide a lot more information than that if you want some assistance.
Right so im trying to add a clr browser so i can put in the url provided from my twitch alerts for my follows and donations and hosts. However when i go to add it to the scene i click add then click on clr browser and then it dont appear?
 

jDyn90

New Member
Having a problem setting it up ...

I'm using the 64-bit version of OBS, installed the 64-bit version of the CLR source plugin. It's not showing in the sources list when adding new sources.

Log file:
13:52:12: CLR host plugin strings not found, dynamically loading 4 strings
13:52:12: CLRHost::Initialize() attempting to load and start the .NET runtime (null)
13:52:12: CLRHost::Initialize() Found version v4.0.30319 .NET runtime
13:52:12: CLRHost::Initialize() attempting to use v4.0.30319 .NET runtime
13:52:12: CLRHost::LoadInteropLibrary() load the assembly plugins\CLRHostPlugin\CLRHost.Interop.dll

I'm using OBS v0.657.
 

OpheliaNoir

New Member
I'm having issues with CLR browser. It randomly picks some websites to show and not to show. e.g. imgur.com works fine while twitchalerts and google.com not being showed.
Same problem with new OBS
12:35:58: CLR host plugin strings not found, dynamically loading 4 strings
12:35:58: CLRHost::Initialize() attempting to load and start the .NET runtime (null)
12:35:58: CLRHost::Initialize() Found version v4.0.30319 .NET runtime
12:35:58: CLRHost::Initialize() attempting to use v4.0.30319 .NET runtime
12:35:58: CLRHost::LoadInteropLibrary() load the assembly plugins\CLRHostPlugin\CLRHost.Interop.dll
12:35:58: CLRHost::LoadPlugins() attempting to load the plugin assembly CLRBrowserSourcePlugin
12:35:58: CLRHost:: Could not find/load browser settings at location C:\Users\Nika\AppData\Roaming\OBS\pluginData\browser.json
12:35:58: CLRHost:: Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Users\Nika\AppData\Roaming\OBS\pluginData\browser.json'.
12:35:58: File name: 'C:\Users\Nika\AppData\Roaming\OBS\pluginData\browser.json'
12:35:58: at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
12:35:58: at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)
12:35:58: at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share)
12:35:58: at CLRBrowserSourcePlugin.Shared.BrowserSettings.Reload()
12:35:58: CLRHost::LoadPlugins() successfully added CLR plugin [Type: CLRBrowserSourcePlugin.CLRBrowserSourcePlugin, Name: CLR Browser Source Plugin]
12:35:59: Open Broadcaster Software v0.657b - 32bit (´・ω・`)
12:35:59: -------------------------------
12:35:59: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
12:35:59: CPU Speed: 4008MHz
12:35:59: Physical Memory: 4095MB Total, 4095MB Free
12:35:59: stepping id: 3, model 94, family 6, type 0, extmodel 2, extfamily 0, HTT 1, logical cores 8, total cores 4
12:35:59: monitor 1: pos={-1366, 0}, size={1366, 768}
12:35:59: monitor 2: pos={0, 0}, size={1920, 1080}
12:35:59: Windows Version: 10.0 Build 10586 (revision 0)
12:35:59: Aero is Enabled
12:35:59: -------------------------------
12:35:59: OBS Modules:
12:35:59: Base Address Module
12:35:59: 012A0000 OBS.exe
12:35:59: 67810000 OBSApi.dll
12:35:59: 675C0000 CLRHostPlugin.dll
12:35:59: 674A0000 DShowPlugin.dll
12:35:59: 5A3B0000 GraphicsCapture.dll
12:35:59: 5A380000 NoiseGate.dll
12:35:59: 67480000 PSVPlugin.dll
12:35:59: 5CD90000 scenesw.dll
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Adapter 1
12:35:59: Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti
12:35:59: Video Adapter Dedicated Video Memory: 2089484288
12:35:59: Video Adapter Shared System Memory: 2205417472
12:35:59: Video Adapter Output 1: pos={0, 0}, size={1920, 1080}, attached=true
12:35:59: Video Adapter Output 2: pos={-1366, 0}, size={1366, 768}, attached=true
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Adapter 2
12:35:59: Video Adapter: Intel(R) HD Graphics 530
12:35:59: Video Adapter Dedicated Video Memory: 134217728
12:35:59: Video Adapter Shared System Memory: 4160684032
12:35:59: =====Stream Start: 2016-02-25, 12:35:59===============================================
12:35:59: Multithreaded optimizations: On
12:35:59: Base resolution: 1366x768
12:35:59: Output resolution: 1364x768
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Loading up D3D10 on NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (Adapter 1)...
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Audio Format: 48000 Hz
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Audio Channels: 2 Ch
12:35:59: Playback device Default
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Using desktop audio input: Speakers (M-Track)
12:35:59: Global Audio time adjust: 0
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Using auxilary audio input: Line 1/2 (M-Track)
12:35:59: Mic time offset: 0
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Audio Encoding: AAC
12:35:59: bitrate: 128
12:35:59: Scene buffering time set to 700
12:35:59: ------------------------------------------
12:35:59: Video Encoding: x264
12:35:59: fps: 30
12:35:59: width: 1364, height: 768
12:35:59: preset: veryfast
12:35:59: profile: high
12:35:59: keyint: 250
12:35:59: CBR: yes
12:35:59: CFR: yes
12:35:59: max bitrate: 1000
12:35:59: buffer size: 1000
12:35:59: ------------------------------------------
12:36:24: CLRHost:: Browser 1: Status message:
12:36:24: CLRHost:: Browser 1: Failed to set referrer policy: The value 'no-referrer' is not one of 'always', 'default', 'never', or 'origin'. Defaulting to 'never'. @http://www.twitchalerts.com/alert-box/v3/3B1C75002C378732184110
12:36:28: CLRHost:: Browser 1: new follows: %s @http://www.twitchalerts.com/dist/alert-box/js/alert-box.min.js1
12:36:28: CLRHost:: Browser 1: Uncaught TypeError: Cannot read property 'follow' of null @http://www.twitchalerts.com/dist/alert-box/js/alert-box.min.js1
 

paintner

New Member
Is there a way for the CLR Browser to get cookies/login info from another browser. I try to capture a website and it says I must log in, I am logged in in both Chrome and IE but the CLR BRowser do not understand this =/
I would really like to avoid Screen Capture.
 

MorelleNoir

New Member
Hey guys!
I am using virtual audio cable in order to seperate my audiochannels and mix them up accordingly.
I am using the clr browser plugin together with twitch alerts but the sound won't be heard in the stream (animation is shown regardless) so I was wondering if there was a way to edit the sound output device for this plugin. If not, will there be one?
Thank you very much.
 

Enseioth

New Member
My CLR Browser was working fine completely and eventually preview testing TwitchAlerts, my Alert Box, Twitch Chat weren't working anymore. Only thing that was running fine was the Donation Ticker. I tried reinstalling all the Packages, Java updating, reinstalling CLR Browser and i'm using 32bit, and even tried directly putting a browser.json file in my plugin-data. Nothing worked. HELP?
Code:
19:30:56: CLR host plugin strings not found, dynamically loading 4 strings
19:30:56: CLRHost::Initialize() attempting to load and start the .NET runtime (null)
19:30:56: CLRHost::Initialize() Found version v2.0.50727 .NET runtime
19:30:56: CLRHost::Initialize() Found version v4.0.30319 .NET runtime
19:30:56: CLRHost::Initialize() attempting to use v4.0.30319 .NET runtime
19:30:56: CLRHost::LoadInteropLibrary() load the assembly plugins\CLRHostPlugin\CLRHost.Interop.dll
19:30:56: CLRHost::LoadPlugins() attempting to load the plugin assembly CLRBrowserSourcePlugin
19:30:56: CLRHost:: Could not find/load browser settings at location C:\Users\Matt\AppData\Roaming\OBS\pluginData\browser.json
19:30:56: CLRHost:: Exception: System.IO.FileNotFoundException: Could not find file 'C:\Users\Matt\AppData\Roaming\OBS\pluginData\browser.json'.
19:30:56: File name: 'C:\Users\Matt\AppData\Roaming\OBS\pluginData\browser.json'
19:30:56:    at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
19:30:56:    at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)
19:30:56:    at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share)
19:30:56:    at CLRBrowserSourcePlugin.Shared.BrowserSettings.Reload()
19:30:56: CLRHost::LoadPlugins() successfully added CLR plugin [Type: CLRBrowserSourcePlugin.CLRBrowserSourcePlugin, Name: CLR Browser Source Plugin]
19:30:56: CLRHost::LoadPlugins() attempting to load the plugin assembly MoobotOBS
19:30:56: CLRHost::LoadPlugins() successfully added CLR plugin [Type: MoobotOBS.Main, Name: Moobot Assistant]
19:30:56: Video Source Plugin strings not found, dynamically loading 52 strings
19:30:59: Open Broadcaster Software v0.657b - 32bit (´・ω・`)
 

xSuicidalCowsx

New Member
I am using twitchalerts's Alert Box to display new follows/donations. I customized my own displays for it, made a new scene using CLR Browser, and I paste the twitchalerts new URL into the browser URL like all videos suggest. When I preview my stream and click "Test Follow Alert" or "Test Donation Alert", nothing happens. No sound, no animation. But, when I click the "Launch" button next to the URL it gives you on the twitchalerts webpage, a green screen in a separate window comes up. Then, when I click the "test Follow Alert" or "test donation alert" buttons, they show up with animations and sound like they are supposed to, but only on the green screen window. I've made sure that I updated my Microsoft C++ and .NET drivers, and I am using the 64-bit version of OBS. Yes, I downloaded and installed the 64-bit version of CLR Browser Source Plugin also.

TLDR;
Only the Alert Box (Separate green screen window) works, but the one I inserted into OBS does not.
 

JayKeo

New Member
I am having issues with CLR browser audio coming out in Mono. This is with my audio driver (Asus Ranger VIII Motherboard) installed. I have tried twitch alerts and other links for CLR browser but it is always mono audio. Is there any way to modify the audio in CLR. The audio file works fine outside of CLR and OBS.
 

JustinSane

New Member
I am having issues with CLR browser audio coming out in Mono. This is with my audio driver (Asus Ranger VIII Motherboard) installed. I have tried twitch alerts and other links for CLR browser but it is always mono audio. Is there any way to modify the audio in CLR. The audio file works fine outside of CLR and OBS.
I'm having the same problems with the same mobo. If you figure out how to fix it please update us.
 

Travis Stone

New Member
I was wondering if their was a way to completely remove the audio aspect from CLR Browser. Does anyone know If if can remove audio all together
 

MrAnimaal

New Member
Hi everyone!

I'm running on Windows 10 pro, and only have one CLR browser working from Strexm, everything else from Twitch Alert, etc, doesn't work. This is both from 32 bit (x86 folder) and 64 bit which i run at. Besided that aswell checked the "Browser" tab under settings at Runtime to compare it with the OBS pictures shown for CLR browser.

My OBS version is: V0.657b
MS Visual C++ Run Times updated [x]
.Net updated [x]
Nothing blocks the plugin or OBS [Firewall etc.]
Old plugins tested as well [x]
32 and 64bit got this issue [x]
Current plugin from: https://obsproject.com/forum/resources/clr-browser-source-plugin.22/


I wonder why my CLR Browser works with this specific link, but not everything else.

I do noticed that OBS has reports saying that Windows 10 is not fully functional yet where some plugins might act strange or not at all, but how long should Windows 10 users look forward to a 100% functionality with OBS?


Kind regards
MrAnimaal
 
Last edited:

MrAnimaal

New Member
Hi Osiris

There are no Windows 10 related issues with the plugin.
So you are telling that the plugin is 100% supported on Windows 10?

From NightDev team, they concluded their code is fine, as well for Twitch Alert etc, and that the plugin has an issue.

Did my description above hold any kind of information where the issue might be at so i can resolve it? Something i've missed? A small detail?


Kind Regards
MrAnimaal
 
Top