Trying to stream STAR WARS Jedi: Survivor ends in OBS locking up and freezing the stream

Josborne

New Member
I've just spent 4 hours trying to fix whatever is going on but, the same settings work in every other game I've tested and streamed up to now.

The problem: OBS hangs and freezes the recording and stream randomly when trying to play STAR WARS Jedi: Survivor.

The System:
  • Windows 11 build: 22621.1485
  • Nvidia driver: 531.68
  • OBS: 29.0.2
  • RAM: 32GB DDR4 3000Mhz
  • GPU: 3080 ti 12GB
  • CPU: AMD Ryzen 7 5800x3d
Recording to a 1TB SATA HDD using:
  • Recording Format: mkv
  • Encoder: NVIDIA NVENC HEVC
  • Resolution: 1440p
  • Rate Control: VBR 10'000-15'000Kbps
  • Keyframe Interval: 0
  • Preset: P4
  • Tuning: High Quality
  • Multipass Mode: Two Passes
  • Profile: main10
  • Psycho Visual Tuning: On
  • Max B-frames: 2
Streaming to YouTube - HLS using:
  • Encoder: NVIDIA NVENC HEVC
  • Resolution: 1080p
  • Rate Control: CBR 10'000Kbps
  • Keyframe Interval: 0
  • Preset: P3
  • Tuning: High Quality
  • Multipass Mode: Two Passes
  • Profile: main10
  • Psycho Visual Tuning: On
  • Max B-frames: 2
Included are the log files for the last few attempts at finding working settings.
Thank you for your time! Hope we can get to the bottom of this.
 

Attachments

  • 2023-04-28 13-41-28.txt
    34.3 KB · Views: 40
  • 2023-04-28 13-43-15.txt
    35.8 KB · Views: 14
  • 2023-04-28 13-49-35.txt
    37 KB · Views: 13
  • 2023-04-28 14-08-01.txt
    21.5 KB · Views: 13
  • 2023-04-28 14-09-59.txt
    38.5 KB · Views: 13
  • 2023-04-28 14-33-49.txt
    24.1 KB · Views: 11
  • 2023-04-28 14-47-31.txt
    22.7 KB · Views: 9
  • 2023-04-28 15-28-01.txt
    31.4 KB · Views: 11
  • 2023-04-28 15-56-21.txt
    28.7 KB · Views: 14
  • 2023-04-28 16-22-22.txt
    32.7 KB · Views: 15

R1CH

Forum Admin
Developer
13:41:28.613: Hardware GPU Scheduler: On

Likely the reason, HAGS is very unstable.
 

Josborne

New Member
13:41:28.613: Hardware GPU Scheduler: On

Likely the reason, HAGS is very unstable.
I'm surprised HAGS still causes problems. I must have re-enabled it by mistake when migrating to win 11. Any other causes for concern? Or should I be good to go?
 
Top