Question / Help recordings freeze as soon as match loads, audio continues to record.

#1
I start my recording and its usually pretty choppy to start so ive tried playing with lower setting and I can get it to smooth out a little but not fully... if I load up a match its shows me loading and as i count down to join the match it freezes the video on the loading screen. the audio continues untill I stop the recording. Ive tried turning down my bitrate from 40,000 all the way down to 2500 (tried a few recordings with rates in between as well) ive turned my frame rate down to 30, and ive turned my "output (scaled) resolution" down to 1280x720. im pretty new to this stuff but I know my rig is capable of recording and shouldn't have a problem recording at high qualities either but I cant even get it to record a full video on low settings, instead I just get this freeze. please any help is much appreciated and I can provide further info if needed.. all I play and record is Escape From Tarkov if that helps any
[14:36:45.576: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-8700K CPU @ 3.70GHz
14:36:45.576: CPU Speed: 3696MHz
14:36:45.576: Physical Cores: 6, Logical Cores: 12
14:36:45.576: Physical Memory: 32692MB Total, 28606MB Free
14:36:45.576: Windows Version: 10.0 Build 17134 (revision: 885; 64-bit)
14:36:45.576: Running as administrator: true
14:36:45.576: Aero is Enabled (Aero is always on for windows 8 and above)
14:36:45.576: Windows 10 Gaming Features:
14:36:45.576: Game DVR: On
14:36:45.578: Sec. Software Status:
14:36:45.579: Windows Defender Antivirus: enabled (AV)
14:36:45.579: Windows Firewall: enabled (FW)
14:36:45.580: Windows Defender Antivirus: enabled (ASW)
14:36:45.580: Current Date/Time: 2019-07-28, 14:36:45
14:36:45.580: Browser Hardware Acceleration: true
14:36:45.580: Portable mode: false
14:36:45.715: OBS 23.2.1 (64-bit, windows)
14:36:45.715: ---------------------------------
14:36:45.715: ---------------------------------
14:36:45.715: audio settings reset:
14:36:45.715: samples per sec: 44100
14:36:45.715: speakers: 2
14:36:45.717: ---------------------------------
14:36:45.717: Initializing D3D11...
14:36:45.717: Available Video Adapters:
14:36:45.718: Adapter 0: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
14:36:45.718: Dedicated VRAM: 2976907264
14:36:45.718: Shared VRAM: 4255500288
14:36:45.718: output 0: pos={0, 0}, size={2560, 1440}, attached=true
14:36:45.720: Loading up D3D11 on adapter NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (0)
14:36:45.778: D3D11 loaded successfully, feature level used: 45056
14:36:46.477: ---------------------------------
14:36:46.477: video settings reset:
14:36:46.477: base resolution: 2560x1440
14:36:46.477: output resolution: 1280x720
14:36:46.477: downscale filter: Lanczos
14:36:46.477: fps: 30/1
14:36:46.477: format: NV12
14:36:46.477: YUV mode: 601/Partial
14:36:46.477: NV12 texture support enabled
14:36:46.482: Audio monitoring device:
14:36:46.482: name: Default
14:36:46.482: id: default
14:36:46.482: ---------------------------------
14:36:46.484: [CoreAudio encoder]: CoreAudio AAC encoder not installed on the system or couldn't be loaded
14:36:46.485: Failed to load 'en-US' text for module: 'decklink-ouput-ui.dll'
14:36:46.510: [AMF] AMF Test failed due to one or more errors.
14:36:46.510: Failed to initialize module 'enc-amf.dll'
14:36:46.521: Module '../../obs-plugins/64bit/libEGL.dll' not loaded
14:36:46.525: [obs-browser]: Version 2.4.0
14:36:46.528: NVENC supported
14:36:46.565: Couldn't find VLC installation, VLC video source disabled
14:36:46.568: No blackmagic support
14:36:46.571: ---------------------------------
14:36:46.571: Loaded Modules:
14:36:46.571: win-wasapi.dll
14:36:46.571: win-mf.dll
14:36:46.571: win-dshow.dll
14:36:46.571: win-decklink.dll
14:36:46.571: win-capture.dll
14:36:46.571: vlc-video.dll
14:36:46.571: text-freetype2.dll
14:36:46.571: rtmp-services.dll
14:36:46.571: obs-x264.dll
14:36:46.571: obs-vst.dll
14:36:46.571: obs-transitions.dll
14:36:46.571: obs-text.dll
14:36:46.571: obs-qsv11.dll
14:36:46.571: obs-outputs.dll
14:36:46.571: obs-filters.dll
14:36:46.571: obs-ffmpeg.dll
14:36:46.571: obs-browser.dll
14:36:46.571: logi_obs_plugin_x64.dll
14:36:46.571: image-source.dll
14:36:46.571: frontend-tools.dll
14:36:46.571: enc-amf.dll
14:36:46.571: decklink-ouput-ui.dll
14:36:46.571: coreaudio-encoder.dll
14:36:46.571: ---------------------------------
14:36:46.579: ==== Startup complete ===============================================
14:36:46.581: All scene data cleared
14:36:46.581: ------------------------------------------------
14:36:46.586: [WASAPISource::WASAPISource] Device '{0.0.0.00000000}.{488df534-045e-4e44-b8fd-7a9eca392f04}' not found. Waiting for device
14:36:46.586: [WASAPISource::WASAPISource] Device '{0.0.1.00000000}.{178e0c91-9832-4323-bf19-84c46b50524c}' not found. Waiting for device
14:36:46.589: Switched to scene 'tarkov strean'
14:36:46.590: ------------------------------------------------
14:36:46.590: Loaded scenes:
14:36:46.590: - scene 'Scene':
14:36:46.590: - scene 'tarkov strean':
14:36:46.590: - source: 'Display Capture' (monitor_capture)
14:36:46.590: - source: 'Video Capture Device' (dshow_input)
14:36:46.590: ------------------------------------------------
14:36:46.591: Video Capture Device: data.GetDevice failed
14:36:46.591: Video Capture Device: Video configuration failed
15:42:49.289: ---------------------------------
15:42:49.289: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] preset: veryfast
15:42:49.289: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] settings:
15:42:49.289: rate_control: CBR
15:42:49.289: bitrate: 2000
15:42:49.289: buffer size: 2000
15:42:49.289: crf: 0
15:42:49.289: fps_num: 30
15:42:49.289: fps_den: 1
15:42:49.289: width: 1280
15:42:49.289: height: 720
15:42:49.289: keyint: 60
15:42:49.289:
15:42:49.289: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] custom settings: scenecut=0
15:42:49.293: ---------------------------------
15:42:49.294: [FFmpeg aac encoder: 'simple_aac'] bitrate: 160, channels: 2, channel_layout: 3
15:42:49.294:
15:42:49.321: ==== Recording Start ===============================================
15:42:49.321: [ffmpeg muxer: 'simple_file_output'] Writing file 'C:/Users/cory/Videos/2019-07-28 15-42-49.flv'...
15:49:59.683: [ffmpeg muxer: 'simple_file_output'] Output of file 'C:/Users/cory/Videos/2019-07-28 15-42-49.flv' stopped
15:49:59.683: Output 'simple_file_output': stopping
15:49:59.683: Output 'simple_file_output': Total frames output: 12862
15:49:59.683: Output 'simple_file_output': Total drawn frames: 12780 (12911 attempted)
15:49:59.684: Output 'simple_file_output': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 131 (1.0%)
15:49:59.684: ==== Recording Stop ================================================
15:49:59.722: warning: 2 frames left in the queue on closing
15:56:11.438: User switched to scene 'Scene'
15:56:14.376: User switched to scene 'tarkov strean'
16:01:25.659: Settings changed (outputs)
16:01:25.659: ------------------------------------------------
16:03:08.688: WASAPI: Device 'Speakers (Stealth 600)' initialized
16:03:08.717: adding 23 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 23 milliseconds (source: Desktop Audio)
16:03:08.717:
16:03:08.723: WASAPI: Device 'Microphone (Stealth 600)' initialized
16:03:08.727: Settings changed (audio)
16:03:08.727: ------------------------------------------------
16:03:08.785: adding 23 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 46 milliseconds (source: Mic/Aux)
16:03:08.785:
16:05:46.505: ---------------------------------
16:05:46.505: video settings reset:
16:05:46.505: base resolution: 2560x1440
16:05:46.505: output resolution: 1920x1080
16:05:46.505: downscale filter: Lanczos
16:05:46.505: fps: 60/1
16:05:46.505: format: NV12
16:05:46.505: YUV mode: 601/Partial
16:05:46.505: NV12 texture support enabled
16:05:46.525: Settings changed (video)
16:05:46.525: ------------------------------------------------
16:06:26.276: ---------------------------------
16:06:26.276: video settings reset:
16:06:26.276: base resolution: 2560x1440
16:06:26.276: output resolution: 1920x1080
16:06:26.276: downscale filter: Lanczos
16:06:26.276: fps: 60/1
16:06:26.276: format: NV12
16:06:26.276: YUV mode: 709/Full
16:06:26.276: NV12 texture support enabled
16:06:26.303: Settings changed (advanced)
16:06:26.303: ------------------------------------------------
16:08:03.356: [jim-nvenc: 'recording_h264'] settings:
16:08:03.356: rate_control: VBR
16:08:03.356: bitrate: 40000
16:08:03.356: cqp: 20
16:08:03.356: keyint: 120
16:08:03.356: preset: mq
16:08:03.356: profile: high
16:08:03.356: width: 1920
16:08:03.356: height: 1080
16:08:03.356: 2-pass: true
16:08:03.356: b-frames: 2
16:08:03.356: lookahead: true
16:08:03.356: psycho_aq: true
16:08:03.356:
16:08:03.384: ---------------------------------
16:08:03.384: [FFmpeg aac encoder: 'Track1'] bitrate: 160, channels: 2, channel_layout: 3
16:08:03.384:
16:08:03.391: ==== Recording Start ===============================================
16:08:03.391: [ffmpeg muxer: 'adv_file_output'] Writing file 'C:/Users/cory/Videos/2019-07-28 16-08-03.mp4'...
16:13:22.027: [ffmpeg muxer: 'adv_file_output'] Output of file 'C:/Users/cory/Videos/2019-07-28 16-08-03.mp4' stopped
16:13:22.027: Output 'adv_file_output': stopping
16:13:22.027: Output 'adv_file_output': Total frames output: 19017
16:13:22.027: Output 'adv_file_output': Total drawn frames: 17199 (19118 attempted)
16:13:22.027: Output 'adv_file_output': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 1919 (10.0%)
16:13:22.027: ==== Recording Stop ================================================
16:13:22.028: Video stopped, number of skipped frames due to encoding lag: 3349/19114 (17.5%)
16:13:22.183: warning: 2 frames left in the queue on closing]
 
#2
LOWER SETTING SAME OUTCOME
[16:59:08.178: CPU Speed: 3696MHz
16:59:08.178: Physical Cores: 6, Logical Cores: 12
16:59:08.178: Physical Memory: 32692MB Total, 29618MB Free
16:59:08.178: Windows Version: 10.0 Build 17134 (revision: 885; 64-bit)
16:59:08.178: Running as administrator: false
16:59:08.179: Aero is Enabled (Aero is always on for windows 8 and above)
16:59:08.179: Windows 10 Gaming Features:
16:59:08.179: Game DVR: On
16:59:08.180: Sec. Software Status:
16:59:08.181: Windows Defender Antivirus: enabled (AV)
16:59:08.181: Windows Firewall: enabled (FW)
16:59:08.182: Windows Defender Antivirus: enabled (ASW)
16:59:08.182: Current Date/Time: 2019-07-28, 16:59:08
16:59:08.182: Browser Hardware Acceleration: true
16:59:08.182: Portable mode: false
16:59:08.432: OBS 23.2.1 (64-bit, windows)
16:59:08.432: ---------------------------------
16:59:08.432: ---------------------------------
16:59:08.432: audio settings reset:
16:59:08.432: samples per sec: 44100
16:59:08.432: speakers: 2
16:59:08.442: ---------------------------------
16:59:08.442: Initializing D3D11...
16:59:08.442: Available Video Adapters:
16:59:08.443: Adapter 0: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
16:59:08.443: Dedicated VRAM: 2976907264
16:59:08.443: Shared VRAM: 4255500288
16:59:08.443: output 0: pos={0, 0}, size={2560, 1440}, attached=true
16:59:08.444: Loading up D3D11 on adapter NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (0)
16:59:08.536: D3D11 loaded successfully, feature level used: 45056
16:59:09.269: ---------------------------------
16:59:09.269: video settings reset:
16:59:09.269: base resolution: 2560x1440
16:59:09.269: output resolution: 1920x1080
16:59:09.269: downscale filter: Lanczos
16:59:09.269: fps: 60/1
16:59:09.269: format: NV12
16:59:09.269: YUV mode: 709/Full
16:59:09.269: NV12 texture support enabled
16:59:09.274: Audio monitoring device:
16:59:09.274: name: Default
16:59:09.274: id: default
16:59:09.274: ---------------------------------
16:59:09.278: [CoreAudio encoder]: CoreAudio AAC encoder not installed on the system or couldn't be loaded
16:59:09.291: Failed to load 'en-US' text for module: 'decklink-ouput-ui.dll'
16:59:09.320: [AMF] AMF Test failed due to one or more errors.
16:59:09.320: Failed to initialize module 'enc-amf.dll'
16:59:09.430: Module '../../obs-plugins/64bit/libEGL.dll' not loaded
16:59:09.484: [obs-browser]: Version 2.4.0
16:59:09.505: NVENC supported
16:59:09.647: Couldn't find VLC installation, VLC video source disabled
16:59:09.678: No blackmagic support
16:59:09.708: ---------------------------------
16:59:09.708: Loaded Modules:
16:59:09.708: win-wasapi.dll
16:59:09.708: win-mf.dll
16:59:09.708: win-dshow.dll
16:59:09.708: win-decklink.dll
16:59:09.708: win-capture.dll
16:59:09.708: vlc-video.dll
16:59:09.708: text-freetype2.dll
16:59:09.708: rtmp-services.dll
16:59:09.708: obs-x264.dll
16:59:09.708: obs-vst.dll
16:59:09.708: obs-transitions.dll
16:59:09.708: obs-text.dll
16:59:09.708: obs-qsv11.dll
16:59:09.708: obs-outputs.dll
16:59:09.708: obs-filters.dll
16:59:09.708: obs-ffmpeg.dll
16:59:09.708: obs-browser.dll
16:59:09.708: logi_obs_plugin_x64.dll
16:59:09.708: image-source.dll
16:59:09.708: frontend-tools.dll
16:59:09.708: enc-amf.dll
16:59:09.708: decklink-ouput-ui.dll
16:59:09.708: coreaudio-encoder.dll
16:59:09.708: ---------------------------------
16:59:09.717: ==== Startup complete ===============================================
16:59:09.734: All scene data cleared
16:59:09.734: ------------------------------------------------
16:59:09.746: [WASAPISource::TryInitialize]:[Speakers (Stealth 600)] Failed to activate client context: 88890004
16:59:09.746: [WASAPISource::WASAPISource] Device '{0.0.0.00000000}.{1fcb7552-9312-4a49-b3d9-28c9508fb91e}' not found. Waiting for device
16:59:09.746: [WASAPISource::TryInitialize]:[Microphone (Stealth 600)] Failed to activate client context: 88890004
16:59:09.746: [WASAPISource::WASAPISource] Device '{0.0.1.00000000}.{f4ac7308-114f-4d44-8de4-b458a20798be}' not found. Waiting for device
16:59:09.750: Switched to scene 'tarkov strean'
16:59:09.751: ------------------------------------------------
16:59:09.751: Loaded scenes:
16:59:09.751: - scene 'Scene':
16:59:09.751: - scene 'tarkov strean':
16:59:09.751: - source: 'Display Capture' (monitor_capture)
16:59:09.751: - source: 'Video Capture Device' (dshow_input)
16:59:09.751: ------------------------------------------------
16:59:09.774: Video Capture Device: data.GetDevice failed
16:59:09.775: Video Capture Device: Video configuration failed
16:59:12.770: WASAPI: Device 'Speakers (Stealth 600)' initialized
16:59:12.777: WASAPI: Device 'Microphone (Stealth 600)' initialized
16:59:12.833: adding 69 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 69 milliseconds (source: Mic/Aux)
16:59:12.833:
16:59:34.924: [jim-nvenc: 'recording_h264'] settings:
16:59:34.924: rate_control: VBR
16:59:34.924: bitrate: 40000
16:59:34.924: cqp: 20
16:59:34.924: keyint: 120]
 
Top