Question / Help OBS losing frames because is not using all the bandwith

microbox6

New Member
Hello everyone, thanks for read me.
I want to share a problem I just realize I had over year and a half with OBS Studio 23.2.1 and behind...

With the last and current version of OBS Studio, I can't surpass the 2000 Kbps of bitrate without drastically losing frames. But here's the thing, it only happens with OBS Studio, and Streamlabs OBS. Not the same case with vMix, XSplit and even OBS Classic. With the previously mentioned software programs I can stream at 720p 60fps 4 Mbps. But with OBS Studio, at 720p 30fps 2.5 Mbps, it's already struggling. It feels weird for me because I've been using OBS for year and a half already and this shocks me.

Currently I'm using vMix for streaming, but I didn't have learned how to use it like I know to use OBS. Apparently, it's a bandwidth problem, says the log.
Output 'adv_stream': Number of dropped frames due to insufficient bandwidth/connection stalls: 12395 (71.0%)
I've 100 Mbps symmetric internet, and this is so strange for me. I would like to know if anyone has been with this problem as me. I've use the same Twitch server for all the tests. I didn't found anything on the web.

Hope I can found somebody with similar problems, if anyone wants more information I will be happy to give it
Greetings from Perú
 

Attachments

  • 2019-09-07 13-53-21.txt
    38.5 KB · Views: 28

gastnwolf

New Member
I have the same fck issue, my obs bitrate goes to 6k to 10k then 2k and my stream dies.. but just happen with twitch.. facebook and youtube works perfectly fine..
 
Top