Final video stuttering and not smooth Msi Laptop

leapple

New Member
PLEASE HELP
Im fairly new to this and i know many people have bin asking about the same thing but when i Record with streamlabs obs or obs the final video is not smooth and stutters sometimes. In game is perfect with no lag at all and is very smooth but video after recording is not. Its not horrible but very noticable and im not comfortable uploading these clips to my new Youtube channel. Can someone please help me, im trying to record MW btw. This is my laptops setup
INTEL 7th GEN Core 17-7700HQ
NVIDIA Geforce GTX 1060
6GB GDDRS
16GB DDR4 - 2400MHz
i will include a Log file
 

Attachments

  • 2020-10-14 22-01-09.txt
    42.5 KB · Views: 19

micktech

New Member
On which hard disc to trying to save it? Maybe it can not save fast enough. That would explain why in game everything is smooth and after you saved it not. Or the codec in which you record is wrong? Would be helpful if you tell us which encoding and which file type you use to record.
 

micktech

New Member
I looked in your file and I think the problem is the format in which you try to record. Maybe you try H.264/MPEG-4 AVC . It's possible that you first have to download it.
 

leapple

New Member
I looked in your file and I think the problem is the format in which you try to record. Maybe you try H.264/MPEG-4 AVC . It's possible that you first have to download it.
I have bin using MP4 to record and save, what is this other format and where can i find it?
 

Sukiyucky

Member
We dont support StreamLabs OBS here. Your log seems to be from a SLOBS run.

[000:00:23:16.315.660.900][Info] [game-capture: 'game_capture_5a7fcc03-c3f7-46e5-8995-2ba7bc40c5d3'] We're DXGI1.4 boys!

Please contact SLOBS support to assist you with your issue.

[000:00:24:28.371.894.600][Info] Output 'simple_file_output': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 344 (6.7%)
[000:00:24:28.372.476.900][Info] Video stopped, number of skipped frames due to encoding lag: 383/5152 (7.4%)

The above shows you have an underpowered GPU. You need to frame limit your game FPS rate so that your system can render all the frames. You CPU/GPU pair isn't capable of doing that. OBS is also having trouble encoding the frames. Frame limiting will reduce the number of frames to be rendered and also the need to render them.

Since you are using Nvidia, read this thread on where to go to frame limit inside Nvidia Control Panel.

I also want to add that a GTX 1060 is not a very powerful GPU for doing 1920x1080. You may want to consider using NVENC new as the encoder. You can do that by switching to Advanced Output Mode and selecting as the Encoder NVENC new.
 
Last edited:

leapple

New Member
We dont support StreamLabs OBS here. Your log seems to be from a SLOBS run.

[000:00:23:16.315.660.900][Info] [game-capture: 'game_capture_5a7fcc03-c3f7-46e5-8995-2ba7bc40c5d3'] We're DXGI1.4 boys!

Please contact SLOBS support to assist you with your issue.

[000:00:24:28.371.894.600][Info] Output 'simple_file_output': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 344 (6.7%)
[000:00:24:28.372.476.900][Info] Video stopped, number of skipped frames due to encoding lag: 383/5152 (7.4%)

The above shows you have an underpowered GPU. You need to frame limit your game FPS rate so that your system can render all the frames. You CPU/GPU pair isn't capable of doing that. OBS is also having trouble encoding the frames. Frame limiting will reduce the number of frames to be rendered and also the need to render them.

Since you are using Nvidia, read this thread on where to go to frame limit inside Nvidia Control Panel.

I also want to add that a GTX 1060 is not a very powerful GPU for doing 1920x1080. You may want to consider using NVENC new as the encoder. You can do that by switching to Advanced Output Mode and selecting as the Encoder NVENC new.
Thank you for the info, and im sorry i attached the wrong Log file, this one should be from OBS.
 

Attachments

  • 2020-10-15 11-23-27.txt
    24.7 KB · Views: 12
Top