Question / Help Stream disconnects at exactly 30 minutes every single time

hakibags

New Member
Hey,

Having trouble and can't figure out this problem. Whenever I stream the stream disconnects like clockwork at the 30 minute mark.

Been streaming via OBS on fb live & dailymotion. Been using both to test. Input is through a blackmagic mini recorder and internet is via a 4g dongle from UK provider EE.

At first I thought it was a problem with the dongle, so I have tried 2 other models which both fail at exactly the same point. Internet doesn't seem to be lost as I can refresh other internet pages but if I want the stream to reconnect have to restart OBS.

Have tried using a hardware encoder and this seems to work with the dongle.

Is there a setting in OBS that would terminate the stream at 30 minutes? Im thinking there may be combination of both the mobile wifi and OBS settings which is causing this.

Any ideas??

LOG - >

19:28:31.211: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-4750HQ CPU @ 2.00GHz
19:28:31.211: CPU Speed: 2000MHz
19:28:31.211: Physical Cores: 4, Logical Cores: 8
19:28:31.211: Physical Memory: 8192MB Total
19:28:31.211: OS Name: Mac OS X (NSMACHOperatingSystem)
19:28:31.212: OS Version: Version 10.12.2 (Build 16C68)
19:28:31.212: Kernel Version: 16.3.0
19:28:31.216: hotkeys-cocoa: Using layout 'com.apple.keylayout.British'
19:28:31.251: OBS 0.16.2 (mac)
19:28:31.251: ---------------------------------
19:28:31.252: ---------------------------------
19:28:31.252: audio settings reset:
19:28:31.252: samples per sec: 48000
19:28:31.252: speakers: 2
19:28:31.318: ---------------------------------
19:28:31.318: video settings reset:
19:28:31.318: base resolution: 1280x720
19:28:31.318: output resolution: 1280x720
19:28:31.318: downscale filter: Bicubic
19:28:31.318: fps: 25/1
19:28:31.318: format: NV12
19:28:31.319: ---------------------------------
19:28:31.353: [VideoToolbox encoder]: Adding VideoToolbox H264 encoders
19:28:31.367: [rtmp-services plugin] Remote update of URL "https://obsproject.com/obs2_update/rtmp-services/package.json" failed: Could not resolve host: obsproject.com
19:28:31.370: VLC found, VLC video source enabled
19:28:31.372: Failed to load 'en-US' text for module: 'obs-browser.so'
19:28:31.372: [browser_source: 'Version: 1.25.0']
19:28:31.372: ---------------------------------
19:28:31.372: Loaded Modules:
19:28:31.372: obs-browser.so
19:28:31.372: vlc-video.so
19:28:31.372: text-freetype2.so
19:28:31.372: rtmp-services.so
19:28:31.372: obs-x264.so
19:28:31.372: obs-transitions.so
19:28:31.372: obs-outputs.so
19:28:31.372: obs-filters.so
19:28:31.372: obs-ffmpeg.so
19:28:31.372: mac-vth264.so
19:28:31.372: mac-syphon.so
19:28:31.372: mac-decklink.so
19:28:31.372: mac-capture.so
19:28:31.372: mac-avcapture.so
19:28:31.372: image-source.so
19:28:31.372: frontend-tools.so
19:28:31.372: coreaudio-encoder.so
19:28:31.372: ==== Startup complete ===============================================
19:28:31.397: All scene data cleared
19:28:31.397: ------------------------------------------------
19:28:31.441: coreaudio: device 'Built-in Microphone' initialized
19:28:31.450: Switched to scene 'Scene'
19:28:31.450: ------------------------------------------------
19:28:31.450: Loaded scenes:
19:28:31.450: - scene 'Scene':
19:28:31.450: - source: 'Atem' (decklink-input)
19:28:31.450: ------------------------------------------------
19:28:31.473: adding 42 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 42 milliseconds
19:28:37.156: User Removed source 'Atem' (decklink-input) from scene 'Scene'
19:28:43.272: User added source 'Blackmagic Device' (decklink-input) to scene 'Scene'
19:28:45.158: Blackmagic Device: Starting capture...
19:28:47.838: Blackmagic Device: Stopping capture of 'UltraStudio Mini Recorder'...
19:28:47.920: Blackmagic Device: Starting capture...
19:29:50.674: ---------------------------------
19:29:50.674: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] preset: veryfast
19:29:50.676: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] settings:
19:29:50.676: rate_control: CBR
19:29:50.676: bitrate: 2000
19:29:50.676: buffer size: 2000
19:29:50.676: crf: 0
19:29:50.676: fps_num: 25
19:29:50.676: fps_den: 1
19:29:50.676: width: 1280
19:29:50.676: height: 720
19:29:50.676: keyint: 250
19:29:50.676: vfr: off
19:29:50.676:
19:29:50.693: [CoreAudio AAC: 'simple_aac']: settings:
19:29:50.693: mode: AAC
19:29:50.693: bitrate: 128
19:29:50.693: sample rate: 48000
19:29:50.693: cbr: on
19:29:50.693: output buffer: 1536
19:29:50.693: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connecting to RTMP URL rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm...
19:29:51.174: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connection to rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm successful
19:29:51.177: ==== Streaming Start ===============================================
20:09:49.698: ==== Shutting down ==================================================
20:09:49.701: Switched to scene '(null)'
20:09:49.701: Blackmagic Device: Stopping capture of 'UltraStudio Mini Recorder'...
20:09:49.850: All scene data cleared
20:09:49.850: ------------------------------------------------
20:09:49.862: [rtmp stream: 'simple_stream'] User stopped the stream
20:09:49.862: Output 'simple_stream': stopping
20:09:49.862: Output 'simple_stream': Total encoded frames: 59982
20:09:49.862: Output 'simple_stream': Total drawn frames: 59981
20:09:49.862: Output 'simple_stream': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 23 (0.0%)
20:09:49.971: Freeing OBS context data
20:09:49.992: == Profiler Results =============================
20:09:49.992: run_program_init: 1425.16 ms
20:09:49.992: ┣OBSApp::AppInit: 1.977 ms
20:09:49.992: ┃ ┗OBSApp::InitLocale: 0.806 ms
20:09:49.992: ┗OBSApp::OBSInit: 1327.04 ms
20:09:49.992: ┣obs_startup: 5.327 ms
20:09:49.992: ┗OBSBasic::OBSInit: 343.029 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitBasicConfig: 0.204 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::ResetAudio: 0.058 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::ResetVideo: 66.516 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitOBSCallbacks: 0.009 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitHotkeys: 0.061 ms
20:09:49.992: ┣obs_load_all_modules: 53.374 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(coreaudio-encoder.so): 0.005 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(frontend-tools.so): 0.144 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(image-source.so): 0.005 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-avcapture.so): 0.008 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-capture.so): 0.004 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-decklink.so): 1.416 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-syphon.so): 0.004 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-vth264.so): 16.834 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-ffmpeg.so): 0.084 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-filters.so): 0.006 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-outputs.so): 0.002 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-transitions.so): 0.006 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-x264.so): 0.002 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(rtmp-services.so): 0.138 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(text-freetype2.so): 3.941 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(vlc-video.so): 0.418 ms
20:09:49.992: ┃ ┗obs_init_module(obs-browser.so): 0.125 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::ResetOutputs: 23.798 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::CreateHotkeys: 0.032 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitService: 0.112 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitPrimitives: 0.125 ms
20:09:49.992: ┗OBSBasic::Load: 54.271 ms
20:09:49.992: obs_hotkey_thread(25 ms): min=0.012 ms, median=0.023 ms, max=2.831 ms, 99th percentile=0.08 ms, 100% below 25 ms
20:09:49.992: audio_thread(Audio): min=0 ms, median=0.413 ms, max=6.995 ms, 99th percentile=2.227 ms
20:09:49.992: ┗receive_audio: min=0.005 ms, median=0.281 ms, max=2.32 ms, 99th percentile=0.953 ms, 1.23834 calls per parent call
20:09:49.992: ┣buffer_audio: min=0.001 ms, median=0.001 ms, max=0.418 ms, 99th percentile=0.013 ms
20:09:49.992: ┗do_encode: min=0.126 ms, median=0.275 ms, max=2.219 ms, 99th percentile=0.93 ms
20:09:49.992: ┗encode(simple_aac): min=0.125 ms, median=0.26 ms, max=2.201 ms, 99th percentile=0.857 ms
20:09:49.992: obs_video_thread(40 ms): min=2.205 ms, median=22.04 ms, max=165.522 ms, 99th percentile=33.936 ms, 99.8531% below 40 ms
20:09:49.992: ┣tick_sources: min=0 ms, median=0.006 ms, max=114.824 ms, 99th percentile=0.043 ms
20:09:49.993: ┣render_displays: min=0.002 ms, median=1.902 ms, max=62.905 ms, 99th percentile=7.759 ms
20:09:49.993: ┗output_frame: min=2.201 ms, median=19.886 ms, max=135.168 ms, 99th percentile=31.049 ms
20:09:49.993: ┣gs_context(video->graphics): min=2.201 ms, median=19.531 ms, max=134.822 ms, 99th percentile=30.787 ms
20:09:49.993: ┃ ┣render_video: min=0.119 ms, median=19.514 ms, max=134.805 ms, 99th percentile=30.776 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┣render_main_texture: min=0.009 ms, median=0.072 ms, max=3.042 ms, 99th percentile=0.405 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┣render_output_texture: min=0.003 ms, median=0.022 ms, max=4.068 ms, 99th percentile=0.135 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┣render_convert_texture: min=0.001 ms, median=0.038 ms, max=9.704 ms, 99th percentile=0.162 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┗stage_output_texture: min=0 ms, median=19.318 ms, max=134.477 ms, 99th percentile=30.567 ms
20:09:49.993: ┃ ┣download_frame: min=0 ms, median=0.003 ms, max=1.016 ms, 99th percentile=0.012 ms
20:09:49.993: ┃ ┗gs_flush: min=0 ms, median=0 ms, max=2.079 ms, 99th percentile=0.001 ms
20:09:49.993: ┗output_video_data: min=0.163 ms, median=0.277 ms, max=3.358 ms, 99th percentile=0.695 ms
20:09:49.993: video_thread(video): min=0 ms, median=0.827 ms, max=11.714 ms, 99th percentile=1.932 ms
20:09:49.993: ┗receive_video: min=0 ms, median=0.831 ms, max=11.712 ms, 99th percentile=1.933 ms
20:09:49.993: ┗do_encode: min=0.618 ms, median=0.831 ms, max=11.711 ms, 99th percentile=1.931 ms
20:09:49.993: ┗encode(simple_h264_stream): min=0.608 ms, median=0.814 ms, max=11.71 ms, 99th percentile=1.908 ms
20:09:49.993: =================================================
20:09:49.993: == Profiler Time Between Calls ==================
20:09:49.993: obs_hotkey_thread(25 ms): min=25.028 ms, median=33.676 ms, max=37.642 ms, 3.76376% within ±2% of 25 ms (0% lower, 96.2362% higher)
20:09:49.993: obs_video_thread(40 ms): min=18.357 ms, median=40.221 ms, max=165.54 ms, 16.1901% within ±2% of 40 ms (39.6681% lower, 44.1418% higher)
20:09:49.993: =================================================
20:09:50.267: Number of memory leaks: 0
 
Last edited:

hakibags

New Member
19:28:31.211: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-4750HQ CPU @ 2.00GHz
19:28:31.211: CPU Speed: 2000MHz
19:28:31.211: Physical Cores: 4, Logical Cores: 8
19:28:31.211: Physical Memory: 8192MB Total
19:28:31.211: OS Name: Mac OS X (NSMACHOperatingSystem)
19:28:31.212: OS Version: Version 10.12.2 (Build 16C68)
19:28:31.212: Kernel Version: 16.3.0
19:28:31.216: hotkeys-cocoa: Using layout 'com.apple.keylayout.British'
19:28:31.251: OBS 0.16.2 (mac)
19:28:31.251: ---------------------------------
19:28:31.252: ---------------------------------
19:28:31.252: audio settings reset:
19:28:31.252: samples per sec: 48000
19:28:31.252: speakers: 2
19:28:31.318: ---------------------------------
19:28:31.318: video settings reset:
19:28:31.318: base resolution: 1280x720
19:28:31.318: output resolution: 1280x720
19:28:31.318: downscale filter: Bicubic
19:28:31.318: fps: 25/1
19:28:31.318: format: NV12
19:28:31.319: ---------------------------------
19:28:31.353: [VideoToolbox encoder]: Adding VideoToolbox H264 encoders
19:28:31.367: [rtmp-services plugin] Remote update of URL "https://obsproject.com/obs2_update/rtmp-services/package.json" failed: Could not resolve host: obsproject.com
19:28:31.370: VLC found, VLC video source enabled
19:28:31.372: Failed to load 'en-US' text for module: 'obs-browser.so'
19:28:31.372: [browser_source: 'Version: 1.25.0']
19:28:31.372: ---------------------------------
19:28:31.372: Loaded Modules:
19:28:31.372: obs-browser.so
19:28:31.372: vlc-video.so
19:28:31.372: text-freetype2.so
19:28:31.372: rtmp-services.so
19:28:31.372: obs-x264.so
19:28:31.372: obs-transitions.so
19:28:31.372: obs-outputs.so
19:28:31.372: obs-filters.so
19:28:31.372: obs-ffmpeg.so
19:28:31.372: mac-vth264.so
19:28:31.372: mac-syphon.so
19:28:31.372: mac-decklink.so
19:28:31.372: mac-capture.so
19:28:31.372: mac-avcapture.so
19:28:31.372: image-source.so
19:28:31.372: frontend-tools.so
19:28:31.372: coreaudio-encoder.so
19:28:31.372: ==== Startup complete ===============================================
19:28:31.397: All scene data cleared
19:28:31.397: ------------------------------------------------
19:28:31.441: coreaudio: device 'Built-in Microphone' initialized
19:28:31.450: Switched to scene 'Scene'
19:28:31.450: ------------------------------------------------
19:28:31.450: Loaded scenes:
19:28:31.450: - scene 'Scene':
19:28:31.450: - source: 'Atem' (decklink-input)
19:28:31.450: ------------------------------------------------
19:28:31.473: adding 42 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 42 milliseconds
19:28:37.156: User Removed source 'Atem' (decklink-input) from scene 'Scene'
19:28:43.272: User added source 'Blackmagic Device' (decklink-input) to scene 'Scene'
19:28:45.158: Blackmagic Device: Starting capture...
19:28:47.838: Blackmagic Device: Stopping capture of 'UltraStudio Mini Recorder'...
19:28:47.920: Blackmagic Device: Starting capture...
19:29:50.674: ---------------------------------
19:29:50.674: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] preset: veryfast
19:29:50.676: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] settings:
19:29:50.676: rate_control: CBR
19:29:50.676: bitrate: 2000
19:29:50.676: buffer size: 2000
19:29:50.676: crf: 0
19:29:50.676: fps_num: 25
19:29:50.676: fps_den: 1
19:29:50.676: width: 1280
19:29:50.676: height: 720
19:29:50.676: keyint: 250
19:29:50.676: vfr: off
19:29:50.676:
19:29:50.693: [CoreAudio AAC: 'simple_aac']: settings:
19:29:50.693: mode: AAC
19:29:50.693: bitrate: 128
19:29:50.693: sample rate: 48000
19:29:50.693: cbr: on
19:29:50.693: output buffer: 1536
19:29:50.693: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connecting to RTMP URL rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm...
19:29:51.174: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connection to rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm successful
19:29:51.177: ==== Streaming Start ===============================================
20:09:49.698: ==== Shutting down ==================================================
20:09:49.701: Switched to scene '(null)'
20:09:49.701: Blackmagic Device: Stopping capture of 'UltraStudio Mini Recorder'...
20:09:49.850: All scene data cleared
20:09:49.850: ------------------------------------------------
20:09:49.862: [rtmp stream: 'simple_stream'] User stopped the stream
20:09:49.862: Output 'simple_stream': stopping
20:09:49.862: Output 'simple_stream': Total encoded frames: 59982
20:09:49.862: Output 'simple_stream': Total drawn frames: 59981
20:09:49.862: Output 'simple_stream': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 23 (0.0%)
20:09:49.971: Freeing OBS context data
20:09:49.992: == Profiler Results =============================
20:09:49.992: run_program_init: 1425.16 ms
20:09:49.992: ┣OBSApp::AppInit: 1.977 ms
20:09:49.992: ┃ ┗OBSApp::InitLocale: 0.806 ms
20:09:49.992: ┗OBSApp::OBSInit: 1327.04 ms
20:09:49.992: ┣obs_startup: 5.327 ms
20:09:49.992: ┗OBSBasic::OBSInit: 343.029 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitBasicConfig: 0.204 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::ResetAudio: 0.058 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::ResetVideo: 66.516 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitOBSCallbacks: 0.009 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitHotkeys: 0.061 ms
20:09:49.992: ┣obs_load_all_modules: 53.374 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(coreaudio-encoder.so): 0.005 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(frontend-tools.so): 0.144 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(image-source.so): 0.005 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-avcapture.so): 0.008 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-capture.so): 0.004 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-decklink.so): 1.416 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-syphon.so): 0.004 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(mac-vth264.so): 16.834 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-ffmpeg.so): 0.084 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-filters.so): 0.006 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-outputs.so): 0.002 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-transitions.so): 0.006 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(obs-x264.so): 0.002 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(rtmp-services.so): 0.138 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(text-freetype2.so): 3.941 ms
20:09:49.992: ┃ ┣obs_init_module(vlc-video.so): 0.418 ms
20:09:49.992: ┃ ┗obs_init_module(obs-browser.so): 0.125 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::ResetOutputs: 23.798 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::CreateHotkeys: 0.032 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitService: 0.112 ms
20:09:49.992: ┣OBSBasic::InitPrimitives: 0.125 ms
20:09:49.992: ┗OBSBasic::Load: 54.271 ms
20:09:49.992: obs_hotkey_thread(25 ms): min=0.012 ms, median=0.023 ms, max=2.831 ms, 99th percentile=0.08 ms, 100% below 25 ms
20:09:49.992: audio_thread(Audio): min=0 ms, median=0.413 ms, max=6.995 ms, 99th percentile=2.227 ms
20:09:49.992: ┗receive_audio: min=0.005 ms, median=0.281 ms, max=2.32 ms, 99th percentile=0.953 ms, 1.23834 calls per parent call
20:09:49.992: ┣buffer_audio: min=0.001 ms, median=0.001 ms, max=0.418 ms, 99th percentile=0.013 ms
20:09:49.992: ┗do_encode: min=0.126 ms, median=0.275 ms, max=2.219 ms, 99th percentile=0.93 ms
20:09:49.992: ┗encode(simple_aac): min=0.125 ms, median=0.26 ms, max=2.201 ms, 99th percentile=0.857 ms
20:09:49.992: obs_video_thread(40 ms): min=2.205 ms, median=22.04 ms, max=165.522 ms, 99th percentile=33.936 ms, 99.8531% below 40 ms
20:09:49.992: ┣tick_sources: min=0 ms, median=0.006 ms, max=114.824 ms, 99th percentile=0.043 ms
20:09:49.993: ┣render_displays: min=0.002 ms, median=1.902 ms, max=62.905 ms, 99th percentile=7.759 ms
20:09:49.993: ┗output_frame: min=2.201 ms, median=19.886 ms, max=135.168 ms, 99th percentile=31.049 ms
20:09:49.993: ┣gs_context(video->graphics): min=2.201 ms, median=19.531 ms, max=134.822 ms, 99th percentile=30.787 ms
20:09:49.993: ┃ ┣render_video: min=0.119 ms, median=19.514 ms, max=134.805 ms, 99th percentile=30.776 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┣render_main_texture: min=0.009 ms, median=0.072 ms, max=3.042 ms, 99th percentile=0.405 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┣render_output_texture: min=0.003 ms, median=0.022 ms, max=4.068 ms, 99th percentile=0.135 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┣render_convert_texture: min=0.001 ms, median=0.038 ms, max=9.704 ms, 99th percentile=0.162 ms
20:09:49.993: ┃ ┃ ┗stage_output_texture: min=0 ms, median=19.318 ms, max=134.477 ms, 99th percentile=30.567 ms
20:09:49.993: ┃ ┣download_frame: min=0 ms, median=0.003 ms, max=1.016 ms, 99th percentile=0.012 ms
20:09:49.993: ┃ ┗gs_flush: min=0 ms, median=0 ms, max=2.079 ms, 99th percentile=0.001 ms
20:09:49.993: ┗output_video_data: min=0.163 ms, median=0.277 ms, max=3.358 ms, 99th percentile=0.695 ms
20:09:49.993: video_thread(video): min=0 ms, median=0.827 ms, max=11.714 ms, 99th percentile=1.932 ms
20:09:49.993: ┗receive_video: min=0 ms, median=0.831 ms, max=11.712 ms, 99th percentile=1.933 ms
20:09:49.993: ┗do_encode: min=0.618 ms, median=0.831 ms, max=11.711 ms, 99th percentile=1.931 ms
20:09:49.993: ┗encode(simple_h264_stream): min=0.608 ms, median=0.814 ms, max=11.71 ms, 99th percentile=1.908 ms
20:09:49.993: =================================================
20:09:49.993: == Profiler Time Between Calls ==================
20:09:49.993: obs_hotkey_thread(25 ms): min=25.028 ms, median=33.676 ms, max=37.642 ms, 3.76376% within ±2% of 25 ms (0% lower, 96.2362% higher)
20:09:49.993: obs_video_thread(40 ms): min=18.357 ms, median=40.221 ms, max=165.54 ms, 16.1901% within ±2% of 40 ms (39.6681% lower, 44.1418% higher)
20:09:49.993: =================================================
20:09:50.267: Number of memory leaks: 0
 

Fenrir

Forum Admin
That log shows:

Code:
20:09:49.862: [rtmp stream: 'simple_stream'] User stopped the stream
Which seems to indicate you stopped it manually.

But also you're behind on updates, can you update and see if it helps the issue? The only thing that can stop a stream automatically after 30 minutes is the Output Timer in the Tools menu, but this wasn't added until 0.16.3 and you're on 0.16.2
 

hakibags

New Member
That log shows:

Code:
20:09:49.862: [rtmp stream: 'simple_stream'] User stopped the stream
Which seems to indicate you stopped it manually.

But also you're behind on updates, can you update and see if it helps the issue? The only thing that can stop a stream automatically after 30 minutes is the Output Timer in the Tools menu, but this wasn't added until 0.16.3 and you're on 0.16.2
The reason why I stopped it is because on my CDN i get an error that my stream has stopped and refreshing it does nothing, i have to manually restart it.

Will update now.
 

hakibags

New Member
That log shows:

Code:
20:09:49.862: [rtmp stream: 'simple_stream'] User stopped the stream
Which seems to indicate you stopped it manually.

But also you're behind on updates, can you update and see if it helps the issue? The only thing that can stop a stream automatically after 30 minutes is the Output Timer in the Tools menu, but this wasn't added until 0.16.3 and you're on 0.16.2
So i've updated the software and am still running into the same problems. I can't seem to get a log file as what happens after 30 minutes is the KBPS drops to 0, i Click "Stop Streaming" and nothing happens and i then have to force quit the program to exit. Here the log for 2 streams, the second one is the one that failed after 30 minutes, i stopped the first one prematurely.

Any ideas?

14:28:45.507: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-4750HQ CPU @ 2.00GHz
14:28:45.507: CPU Speed: 2000MHz
14:28:45.507: Physical Cores: 4, Logical Cores: 8
14:28:45.507: Physical Memory: 8192MB Total
14:28:45.507: OS Name: Mac OS X (NSMACHOperatingSystem)
14:28:45.507: OS Version: Version 10.12.2 (Build 16C68)
14:28:45.507: Kernel Version: 16.3.0
14:28:45.511: hotkeys-cocoa: Using layout 'com.apple.keylayout.British'
14:28:45.512: Portable mode: false
14:28:45.683: OBS 18.0.1 (mac)
14:28:45.683: ---------------------------------
14:28:45.684: ---------------------------------
14:28:45.684: audio settings reset:
14:28:45.684: samples per sec: 48000
14:28:45.684: speakers: 2
14:28:45.806: ---------------------------------
14:28:45.806: video settings reset:
14:28:45.806: base resolution: 1280x720
14:28:45.806: output resolution: 1280x720
14:28:45.806: downscale filter: Bicubic
14:28:45.806: fps: 25/1
14:28:45.806: format: NV12
14:28:45.806: Audio monitoring device:
14:28:45.806: name: Default
14:28:45.806: id: default
14:28:45.807: ---------------------------------
14:28:45.909: [VideoToolbox encoder]: Adding VideoToolbox H264 encoders
14:28:45.960: VLC found, VLC video source enabled
14:28:45.964: Failed to load 'en-US' text for module: 'obs-browser.so'
14:28:45.964: [browser_source: 'Version: 1.29.0']
14:28:45.964: ---------------------------------
14:28:45.964: Loaded Modules:
14:28:45.964: obs-browser.so
14:28:45.964: vlc-video.so
14:28:45.964: text-freetype2.so
14:28:45.964: rtmp-services.so
14:28:45.964: obs-x264.so
14:28:45.964: obs-vst.so
14:28:45.964: obs-transitions.so
14:28:45.964: obs-outputs.so
14:28:45.964: obs-filters.so
14:28:45.964: obs-ffmpeg.so
14:28:45.964: mac-vth264.so
14:28:45.964: mac-syphon.so
14:28:45.964: mac-decklink.so
14:28:45.964: mac-capture.so
14:28:45.964: mac-avcapture.so
14:28:45.964: linux-jack.so
14:28:45.964: image-source.so
14:28:45.964: frontend-tools.so
14:28:45.964: coreaudio-encoder.so
14:28:45.964: ==== Startup complete ===============================================
14:28:46.036: All scene data cleared
14:28:46.036: ------------------------------------------------
14:28:46.086: coreaudio: device 'Built-in Microphone' initialized
14:28:46.089: Switched to scene 'Scene'
14:28:46.089: ------------------------------------------------
14:28:46.089: Loaded scenes:
14:28:46.089: - scene 'Scene':
14:28:46.089: - source: 'Blackmagic Device' (decklink-input)
14:28:46.089: ------------------------------------------------
14:28:46.242: adding 21 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 21 milliseconds
14:28:46.264: adding 21 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 42 milliseconds
14:49:44.143: User Removed source 'Blackmagic Device' (decklink-input) from scene 'Scene'
14:49:48.317: User added source 'Blackmagic Device' (decklink-input) to scene 'Scene'
14:49:50.242: Blackmagic Device: Starting capture...
14:49:52.079: Blackmagic Device: Stopping capture of 'UltraStudio Mini Recorder'...
14:49:52.150: Blackmagic Device: Starting capture...
14:49:52.306: Max audio buffering reached!
14:49:52.306: adding 917 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 960 milliseconds
14:50:55.498: ---------------------------------
14:50:55.498: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] preset: veryfast
14:50:55.500: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] settings:
14:50:55.500: rate_control: CBR
14:50:55.500: bitrate: 2000
14:50:55.500: buffer size: 2000
14:50:55.500: crf: 0
14:50:55.500: fps_num: 25
14:50:55.500: fps_den: 1
14:50:55.500: width: 1280
14:50:55.500: height: 720
14:50:55.500: keyint: 250
14:50:55.500: vfr: off
14:50:55.500:
14:50:55.522: [CoreAudio AAC: 'simple_aac']: settings:
14:50:55.522: mode: AAC
14:50:55.522: bitrate: 128
14:50:55.522: sample rate: 48000
14:50:55.522: cbr: on
14:50:55.522: output buffer: 1536
14:50:55.522: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connecting to RTMP URL rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm...
14:50:56.381: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connection to rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm successful
14:50:56.387: ==== Streaming Start ===============================================
15:15:35.716: [rtmp stream: 'simple_stream'] User stopped the stream
15:15:35.717: Output 'simple_stream': stopping
15:15:35.717: Output 'simple_stream': Total encoded frames: 36135
15:15:35.717: Output 'simple_stream': Total drawn frames: 36134
15:15:35.717: Output 'simple_stream': Number of skipped frames due to encoding lag: 56 (0.2%)
15:15:35.717: Output 'simple_stream': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 616 (1.7%)
15:15:35.717: Output 'simple_stream': Number of dropped frames due to insufficient bandwidth/connection stalls: 352 (1.0%)
15:15:35.721: ==== Streaming Stop ================================================
15:15:50.935: ---------------------------------
15:15:50.935: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] preset: veryfast
15:15:50.936: [x264 encoder: 'simple_h264_stream'] settings:
15:15:50.936: rate_control: CBR
15:15:50.936: bitrate: 2000
15:15:50.936: buffer size: 2000
15:15:50.936: crf: 0
15:15:50.936: fps_num: 25
15:15:50.936: fps_den: 1
15:15:50.936: width: 1280
15:15:50.936: height: 720
15:15:50.936: keyint: 250
15:15:50.936: vfr: off
15:15:50.936:
15:15:50.961: [CoreAudio AAC: 'simple_aac']: settings:
15:15:50.961: mode: AAC
15:15:50.961: bitrate: 128
15:15:50.961: sample rate: 48000
15:15:50.961: cbr: on
15:15:50.961: output buffer: 1536
15:15:50.961: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connecting to RTMP URL rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm...
15:15:51.612: [rtmp stream: 'simple_stream'] Connection to rtmp://publish.dailymotion.com/publish-dm successful
15:15:51.621: ==== Streaming Start ===============================================
15:52:02.008: ==== Shutting down ==================================================
15:52:02.012: Switched to scene '(null)'
15:52:02.022: Blackmagic Device: Stopping capture of 'UltraStudio Mini Recorder'...
15:52:02.138: All scene data cleared
15:52:02.138: ------------------------------------------------
 

Attachments

Last edited:

Fenrir

Forum Admin
Code:
15:15:35.717: Output 'simple_stream': Number of dropped frames due to insufficient bandwidth/connection stalls: 352 (1.0%)
This seems to indicate a connection issue, not an OBS issue.
 

hakibags

New Member
Code:
15:15:35.717: Output 'simple_stream': Number of dropped frames due to insufficient bandwidth/connection stalls: 352 (1.0%)
This seems to indicate a connection issue, not an OBS issue.
do you know why OBS would then force quitting?
 

Fenrir

Forum Admin
It's not, it's being manually stopped:

Code:
15:15:35.716: [rtmp stream: 'simple_stream'] User stopped the stream
In all the logs you have shown so far, the stream is being manually stopped. Check you are not accidentally hitting a hotkey to stop the stream.
 

Cris C

New Member
Hakibags, I'm new here and no nothing of OBS, to be frank. BUT, I do know DSLR cameras commonly stop recording at exactly 30 minutes. They do this because taxation reasons... companies are taxed more if a device is considered a video camera than a still camera so they force quit recording at 30 minutes.

I mention this since it seems to happen precisely at the 30 minute mark. I suspect you're using a DSLR camera and there is some trigger that could disable your stream for this reason. I can't validate this, but it's worth mentioning as part of your troubleshooting...

I'm having trouble setting up my camera to OBS, but I will test my DSLR for this issue when I get it working.
 

Harold

Active Member
That limitation won't actually cause this user's issue. It would just disconnect the camera from the stream (and not disconnect the stream itself) if it were even doing that.

Setting a timer in tools - output timer would cause the 30 minute disconnect.
 

hakibags

New Member
That limitation won't actually cause this user's issue. It would just disconnect the camera from the stream (and not disconnect the stream itself) if it were even doing that.

Setting a timer in tools - output timer would cause the 30 minute disconnect.
Yeah this is correct, im not using an dlsr.

Im still confused as to what the problem is.
 

Malcolm McLeod

New Member
Hey, I'm having the exact same problem, a 30 minute disconnect EXACTLY as you described hakibags.

Did you find a resolution at all?

This only happens for me when streaming via a tethered phone over 4G, or using a 4G router. If i use a regular wireless AP or wired connection to a fixed broadband connection it is faultless.

Please let me know if you found a resolution, would really help me out.
 

Fenrir

Forum Admin
Hey, I'm having the exact same problem, a 30 minute disconnect EXACTLY as you described hakibags.

Did you find a resolution at all?

This only happens for me when streaming via a tethered phone over 4G, or using a 4G router. If i use a regular wireless AP or wired connection to a fixed broadband connection it is faultless.

Please let me know if you found a resolution, would really help me out.
This sounds like your mobile ISP is throttling/disconnecting you based on usage. I don't think there's much we can do about it.
 

Malcolm McLeod

New Member
Hmm I'm not so sure, as when the stream breaks down (doesn't stop as such, just the KB/s drops down to 0), the 4G connection is still active elsewhere, you can browse the web for example. The only way to get OBS to reconnect the stream is to close (then end task on the process), restart OBS and hit connect again, straight back in.

I'd love to know if anybody else successfully streams to FB or YouTube over a mobile data connection, without this 30 min breakdown :)
 

Narcogen

Active Member
Hmm I'm not so sure, as when the stream breaks down (doesn't stop as such, just the KB/s drops down to 0), the 4G connection is still active elsewhere, you can browse the web for example.
They don't need to shut down your entire connection. They can selectively break the connection by temporarily blocking the destination IP and/or port you're using for the stream.
 
Facebook and other live video content providers have a stream limit of 30mins, you can disable this on facebook but somebody more in the know would be able to advise on the other providers.

On facebook live settings page(where your stream key is) there is an option to tick for continous stream.

Hope this helps
 

Attachments

John6155

New Member
It is 2020, and I am having the same issue. I get disconnected it at 30 min. I tested YouTube, Twitch and all worked perfectly. It just Facebook that is dropping me. I know this post is old, but if any of you know to work this out, please let me know. I am frustrated with this issue that I can’t find the answer.
 

thomasoc2012

New Member
I had this problem at the weekend. I thought it was a copywrite issue but I just don't know. It was the 35 minute mark for me everytime. Any help would be appreciated.
 
Top