Question / Help Frames Missed Due to Rendering Lag - 4% GPU Usage

PocketBoy

New Member
Hello everyone, new to the forums. I've been having an issue that I cannot pin down anywhere because I do not feel the common solution applies to me at all.
I do Pokemon tournament streams from my computer. The only things being broadcasted are webcam footage, a media overlay, and an MP4 video file that I play between shots with the webcam. Attached my log, as well as the end result of the stream footage. https://www.twitch.tv/videos/348013143

Everywhere I see says to lower the graphics of the game, cap the game FPS to 60, lower the game graphics, etc. But this isn't a game, and only 4% of my GPU is being used, according to Task Manager. I'm only capturing webcam video and playing a 1080p mp4. The stream is downscaled to 720p. I have fiber internet.

My computer specs:
Operating System
Windows 10 Home 64-bit
CPU
Intel Core i7 6700K @ 4.00GHz 41 °C
Skylake 14nm Technology
RAM
32.0GB Dual-Channel Unknown @ 1067MHz (15-15-15-36)
Motherboard
Gigabyte Technology Co. Ltd. Z170X-Gaming 7 (U3E1) 28 °C
Graphics
ASUS VN289 (1920x1080@60Hz)
VA2465 SERIES�ƒ (1920x1080@60Hz)
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1080 (PNY) 43 °C
4095MB NVIDIA GeForce GTX 1080 (PNY) 42 °C
ForceWare version: 417.22
SLI Disabled
Storage
232GB Samsung SSD 850 EVO 250GB (SSD) 39 °C
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-60WN4A0 (SATA) 38 °C
3726GB Western Digital WDC WD4004FZWX-00GBGB0 (SATA) 39 °C
465GB SanDisk SDSSDH3500G (SSD) 30 °C
139GB Western Digital WDC WD1500ADFD-00NLR5 (SATA) 37 °C
63GB PNY USB 3.0 FD USB Device (USB)
Optical Drives
HL-DT-ST BDDVDRW UH12NS40
Audio
Sound Blaster Recon3Di

My computer is a beefy boi. It shouldn't have these rendering issues. Please help me get my streams looking smooth, even just at 30fps. Let me know if you need more info.
 

Attachments

Top