Question / Help OBS unicast screen capture issue

Udaya.Castro

New Member
Hi everyone, I need you assitance with a project that I am working on.

So the project is about unicasting a OBS screen capture of a PC to a encoder that takes in IP and converts it into a QAM output (TV programming).The QAM output goes to our internal cable TV system that puts out Digital channels. I was able to unicast 4 streams from 4 different PC's and out of them only 2 streams were looking good ( clear picture). The other two channels only displayed half of the actual visual and other other portion was either black/visual from previous channel.
What do you think about this issue and do you have any solution for that?

Please check the attachments for the 2 channels that have a bad visual.

Thanks again
 

Attachments

  • Bad channel 1.png
    Bad channel 1.png
    343.9 KB · Views: 32
  • Bad channel 2.png
    Bad channel 2.png
    256.1 KB · Views: 31

koala

Active Member
Unfortunately, your rough high-level description doesn't allow any problem analysis. Since this output scenario is in no case a common use case for OBS, no one can have the slightest idea what might happen within your setup.
 

Udaya.Castro

New Member
Thanks for the reply Koala. So, I am performing screen capture of a PC and the output coming off that PC is Bad channel 2.png .
Specifications:
  • Rescale output - 1920x1080
  • Rate control- CBR
  • Bitrate 12 Mbps
  • CPU usage present - ultrafast
  • Container format rtp_mpegts
  • video bitrate - 999999999 kbps
  • keyframe interval - 30
  • Base resolution - 1920x1080
  • output resolution 1920x1080
  • Downscale filter - Bilinear
  • Common FPS values 60
These are the specifications set on the OBS software of that PC.
The encoder that receives that input from OBS stream has a bandwidth of 900 kbps to 1 mbps. I assume it because of the insufficient bandwidth, please let me know what you think.

Let me know if you need any more inputs, I am happy to provide.
 

Attachments

  • Bad channel 2.png
    Bad channel 2.png
    821.8 KB · Views: 23

R1CH

Forum Admin
Developer
This looks like a problem with the IP to QAM encoder, as OBS does not have access to the other channel it wouldn't be able to include it in the output.
 

Udaya.Castro

New Member
Thanks guys, I figured it out how to get the picture right. Thanks for the inputs
 

Attachments

  • IMG_3433-2.JPG
    IMG_3433-2.JPG
    685.7 KB · Views: 32
Top