OBS Studio 27 Release Candidate

Status
Not open for further replies.

rcdrone

New Member
> I have a little weird issue with masks.

If you can attach your image mask, and filter settings, I can try to repro.
 

JohnH

New Member
Hi everyone, I suggested "adding the grid line in the preview window" , and I came to show how I'm using ...
I thought of using it only in the preview window and not sending it to live for obvious reasons!
At the moment I made a 16:9 PNG image of the lines and trigger them by keyboard shortcuts. But sometimes I forget and sending the image with the lines over it.
I use them a lot to adjust frame live cameras, I think it will be of great help to many.
Would it be difficult to implement this?

PS. RC2 it's working here!

View attachment 70318
can i ask how you got the notepad window
 

qhobbes

Active Member
@JohnH this is how I do it.
Create a txt file with your notes (HTML works too) ex. notes.txt
View > Docks > Custom Browser Docks...
Dock Name: Notes
URL: file:///C:/Users/MyUserName/Documents/notes.txt
[Apply] [Close]
View > Docks > Notes
 
Just a little tip for all green screeners out there. The light you have on your face should be a cool temperature (blue) and the light in your room that shines on your green screen should be a warm light (yellow). You will get perfect keying if you go with this set up.
Thanks for the tip. Tried that setup and still having some issues. Could be user error. But I still dont see how the update to the Chroma Key settings is solving anything. If it is not broke....dont fix it, kinda thing.
 

dodgepong

Administrator
Forum Admin
Look carefully at the first shot where "it is not transparent". At that point, it's already partially transparent.
To be clear, I was more asking so I could get reproduction steps that didn't rely on installing a third party plugin. I wasn't blaming StreamFX here.
 

rupture

New Member
I am using 27.0.0 rc2 testing the RXT noise feature.
I have an RTX 3090 with "nvidia-audio-effects-sdk-v1.0.0-ampere" installed. The feature works solid for the most part.

I've had twice where streaming the microphone just stop working. The stream still goes but with no mic audio. However when I try to interact with OBS like disable RTX noise filter. OBS freezes and has to be ended.

I've never had the mic audio just stop working mid stream before. Let me know if I can provide any other information that may help.
 

Xaymar

Active Member
To be clear, I was more asking so I could get reproduction steps that didn't rely on installing a third party plugin. I wasn't blaming StreamFX here.

Oh that wasn't my intention to imply. I believe the original image already has transparency in some way or form (perhaps every 2nd pixel is transparent), and the scaling method is causing it to actually appear, which wouldn't be a bug.
 

Gmy

New Member
The source transitions work fine for individual sources. When sources are grouped, The animation shows only in the preview an not in the program.
 

Gmy

New Member
The source transitions work fine for individual sources. When sources are grouped, The animation shows only in the preview an not in the program.
Ignore this. It works fine after setting the transition correctly
 

TheRustyTigger

New Member
Did something substantial happen to the chroma? Even made sure I got rc2, but my original dialed in settings key out everything
 

JEJ

Member
I get a bug where when in Studio Mode the display (Program View) stops working when switching back.
 

DanSuzuki

New Member
mask2560_white.png


This is the mask I've been using that gives me issues.
 

Attachments

  • 2560_mask.png
    2560_mask.png
    18.9 KB · Views: 30

Filip S

Member
I have ubunto 20.04 and 20.10 - I needed browser dock - so I just followed the guide on how to compile.

I was not really going for the late version of of OBS but I have both tried the one available via deb and the downloaded source
with the same problem with nivida

03:47:51 AM.233: CPU Name: AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
03:47:51 AM.233: CPU Speed: 3000.000MHz
03:47:51 AM.233: Physical Cores: 4, Logical Cores: 4
03:47:51 AM.233: Physical Memory: 3931MB Total, 887MB Free
03:47:51 AM.233: Kernel Version: Linux 5.8.0-50-generic
03:47:51 AM.233: Distribution: "Ubuntu" "20.10"
03:47:51 AM.233: Session Type: x11
03:47:51 AM.233: Window System: X11.0, Vendor: The X.Org Foundation, Version: 1.20.9
03:47:51 AM.241: Portable mode: false
03:47:51 AM.313: OBS 27.0.0-rc2-51-g387a2c5f3 (linux)
03:47:51 AM.313: ---------------------------------
03:47:51 AM.377: ---------------------------------
03:47:51 AM.377: audio settings reset:
03:47:51 AM.377: samples per sec: 48000
03:47:51 AM.377: speakers: 2
03:47:51 AM.399: ---------------------------------
03:47:51 AM.399: Initializing OpenGL...
03:47:51 AM.476: Loading up OpenGL on adapter NVIDIA Corporation GeForce GTX 670/PCIe/SSE2
03:47:51 AM.476: OpenGL loaded successfully, version 3.3.0 NVIDIA 460.73.01, shading language 3.30 NVIDIA via Cg compiler

03:47:51 AM.709: [obs-browser]: CEF Version 87.1.12+g03f9336+chromium-87.0.4280.88
03:47:51 AM.772: NVENC supported
03:47:51 AM.772: FFMPEG VAAPI supported
03:47:51 AM.794: [obs-websocket] you can haz websockets (version 4.9.0)
03:47:51 AM.794: [obs-websocket] qt version (compile-time): 5.9.5 ; qt version (run-time): 5.14.2

03:50:46 AM.984: Check your video drivers are up to date. Try closing other recording software which might be using NVENC such as NVIDIA Shadowplay or Windows 10 Game DVR.


I am not running windows 10 - any suggestion ?
 

Attachments

  • Screenshot from 2021-04-24 17-53-19.png
    Screenshot from 2021-04-24 17-53-19.png
    156.7 KB · Views: 55

Filip S

Member
I have ubunto 20.04 and 20.10 - I needed browser dock - so I just followed the guide on how to compile.

I was not really going for the late version of of OBS but I have both tried the one available via deb and the downloaded source
with the same problem with nivida

I am not running windows 10 - any suggestion ?


Solution was here to turn off the psyco virtual tuning - I am using nvidia 460 drivers...
 

rupture

New Member
I'm still regularly having issues with the RTX Noise filter just crashing. The rest of OBS works just everyone thinks I muted. Then if I try to end stream or do anything in the OBS UI it goes to not responding then my stream does die.
 
Status
Not open for further replies.
Top