Question / Help [NVENC encoder: 'simple_h264_recording'] Failed to open NVENC codec: Function not implemented

#1
When i had tried to start registration the program had showed an error message related to NVENC.

This is the problem in the log file:

16:36:34.218: ---------------------------------
16:36:34.218: [NVENC encoder: 'simple_h264_recording'] settings:
16:36:34.218: rate_control: CQP
16:36:34.218: bitrate: 0
16:36:34.218: cqp: 18
16:36:34.218: keyint: 250
16:36:34.218: preset: hq
16:36:34.218: profile: high
16:36:34.218: level: auto
16:36:34.218: width: 852
16:36:34.218: height: 480
16:36:34.218: 2-pass: true
16:36:34.218: b-frames: 2
16:36:34.218: GPU: 0
16:36:34.218:
16:36:34.221: [NVENC encoder: 'simple_h264_recording'] Failed to open NVENC codec: Function not implemented
16:36:36.913: ---------------------------------

I don't know what it mean and how solve this problem, someone can help me?
(sorry for my english)
 
#2
This is the log of the startup:

16:36:31.341: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz
16:36:31.341: CPU Speed: 3408MHz
16:36:31.341: Physical Cores: 4, Logical Cores: 8
16:36:31.341: Physical Memory: 16313MB Total, 13965MB Free
16:36:31.341: Windows Version: 10.0 Build 17134 (revision: 285; 64-bit)
16:36:31.342: Running as administrator: false
16:36:31.342: Aero is Enabled (Aero is always on for windows 8 and above)
16:36:31.342: Windows 10 Gaming Features:
16:36:31.342: Game DVR: On
16:36:31.343: Sec. Software Status:
16:36:31.344: Windows Defender Antivirus: disabled (AV)
16:36:31.344: Norton Security: disabled (AV)
16:36:31.351: Norton Security: disabled (FW)
16:36:31.351: Windows Firewall: enabled (FW)
16:36:31.351: Windows Defender Antivirus: disabled (ASW)
16:36:31.351: Browser Hardware Acceleration: true
16:36:31.351: Portable mode: false
16:36:31.442: OBS 22.0.2 (64-bit, windows)
16:36:31.442: ---------------------------------
16:36:31.443: ---------------------------------
16:36:31.443: audio settings reset:
16:36:31.443: samples per sec: 44100
16:36:31.443: speakers: 2
16:36:31.444: ---------------------------------
16:36:31.444: Initializing D3D11...
16:36:31.444: Available Video Adapters:
16:36:31.446: Adapter 1: NVIDIA GeForce GTX 950
16:36:31.446: Dedicated VRAM: 2114781184
16:36:31.446: Shared VRAM: 4257906688
16:36:31.446: output 1: pos={0, 0}, size={1920, 1080}, attached=true
16:36:31.449: Loading up D3D11 on adapter NVIDIA GeForce GTX 950 (0)
16:36:31.472: D3D11 loaded successfully, feature level used: 45056
16:36:32.131: ---------------------------------
16:36:32.131: video settings reset:
16:36:32.131: base resolution: 1920x1080
16:36:32.131: output resolution: 852x480
16:36:32.131: downscale filter: Bicubic
16:36:32.131: fps: 30/1
16:36:32.131: format: NV12
16:36:32.131: YUV mode: 601/Partial
16:36:32.132: Audio monitoring device:
16:36:32.132: name: Predefinito
16:36:32.132: id: default
16:36:32.132: ---------------------------------
16:36:32.134: Required module function 'obs_module_load' in module '../../obs-plugins/64bit/chrome_elf.dll' not found, loading of module failed
16:36:32.140: [CoreAudio encoder]: Adding CoreAudio AAC encoder
16:36:32.170: [AMF] AMF Test failed due to one or more errors.
16:36:32.170: Failed to initialize module 'enc-amf.dll'
16:36:32.181: Required module function 'obs_module_load' in module '../../obs-plugins/64bit/libcef.dll' not found, loading of module failed
16:36:32.182: LoadLibrary failed for '../../obs-plugins/64bit/libEGL.dll': The specified procedure could not be found.
16:36:32.182: (127)
16:36:32.182: Module '../../obs-plugins/64bit/libEGL.dll' not loaded
16:36:32.183: Required module function 'obs_module_load' in module '../../obs-plugins/64bit/libGLESv2.dll' not found, loading of module failed
16:36:32.185: [obs-browser]: Version 2.1.5
16:36:32.188: NVENC supported
16:36:32.257: Couldn't find VLC installation, VLC video source disabled
16:36:32.262: No blackmagic support
16:36:32.266: ---------------------------------
16:36:32.266: Loaded Modules:
16:36:32.266: win-wasapi.dll
16:36:32.266: win-mf.dll
16:36:32.266: win-dshow.dll
16:36:32.266: win-decklink.dll
16:36:32.266: win-capture.dll
16:36:32.266: vlc-video.dll
16:36:32.266: text-freetype2.dll
16:36:32.266: rtmp-services.dll
16:36:32.266: obs-x264.dll
16:36:32.266: obs-vst.dll
16:36:32.266: obs-transitions.dll
16:36:32.266: obs-text.dll
16:36:32.266: obs-qsv11.dll
16:36:32.266: obs-outputs.dll
16:36:32.266: obs-filters.dll
16:36:32.266: obs-ffmpeg.dll
16:36:32.266: obs-browser.dll
16:36:32.266: image-source.dll
16:36:32.266: frontend-tools.dll
16:36:32.266: enc-amf.dll
16:36:32.266: coreaudio-encoder.dll
16:36:32.266: ---------------------------------
16:36:32.266: ==== Startup complete ===============================================
 
#4
I tried to change the registration quality and now i know that the problem happen always except for the "lossless" quality format
This is the new log:

16:39:01.355: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz
16:39:01.355: CPU Speed: 3408MHz
16:39:01.355: Physical Cores: 4, Logical Cores: 8
16:39:01.355: Physical Memory: 16313MB Total, 13847MB Free
16:39:01.355: Windows Version: 10.0 Build 17134 (revision: 285; 64-bit)
16:39:01.355: Running as administrator: false
16:39:01.355: Aero is Enabled (Aero is always on for windows 8 and above)
16:39:01.355: Windows 10 Gaming Features:
16:39:01.355: Game DVR: On
16:39:01.357: Sec. Software Status:
16:39:01.358: Windows Defender Antivirus: disabled (AV)
16:39:01.358: Norton Security: disabled (AV)
16:39:01.364: Norton Security: disabled (FW)
16:39:01.364: Windows Firewall: enabled (FW)
16:39:01.365: Windows Defender Antivirus: disabled (ASW)
16:39:01.365: Browser Hardware Acceleration: true
16:39:01.365: Portable mode: false
16:39:01.456: OBS 22.0.2 (64-bit, windows)
16:39:01.456: ---------------------------------
16:39:01.456: ---------------------------------
16:39:01.456: audio settings reset:
16:39:01.456: samples per sec: 44100
16:39:01.456: speakers: 2
16:39:01.458: ---------------------------------
16:39:01.458: Initializing D3D11...
16:39:01.458: Available Video Adapters:
16:39:01.460: Adapter 1: NVIDIA GeForce GTX 950
16:39:01.460: Dedicated VRAM: 2114781184
16:39:01.460: Shared VRAM: 4257906688
16:39:01.460: output 1: pos={0, 0}, size={1920, 1080}, attached=true
16:39:01.462: Loading up D3D11 on adapter NVIDIA GeForce GTX 950 (0)
16:39:01.486: D3D11 loaded successfully, feature level used: 45056
16:39:02.168: ---------------------------------
16:39:02.168: video settings reset:
16:39:02.168: base resolution: 1920x1080
16:39:02.168: output resolution: 852x480
16:39:02.168: downscale filter: Bicubic
16:39:02.168: fps: 30/1
16:39:02.168: format: NV12
16:39:02.168: YUV mode: 601/Partial
16:39:02.170: Audio monitoring device:
16:39:02.170: name: Predefinito
16:39:02.170: id: default
16:39:02.170: ---------------------------------
16:39:02.171: Required module function 'obs_module_load' in module '../../obs-plugins/64bit/chrome_elf.dll' not found, loading of module failed
16:39:02.176: [CoreAudio encoder]: Adding CoreAudio AAC encoder
16:39:02.206: [AMF] AMF Test failed due to one or more errors.
16:39:02.206: Failed to initialize module 'enc-amf.dll'
16:39:02.217: Required module function 'obs_module_load' in module '../../obs-plugins/64bit/libcef.dll' not found, loading of module failed
16:39:02.217: LoadLibrary failed for '../../obs-plugins/64bit/libEGL.dll': The specified procedure could not be found.
16:39:02.217: (127)
16:39:02.217: Module '../../obs-plugins/64bit/libEGL.dll' not loaded
16:39:02.218: Required module function 'obs_module_load' in module '../../obs-plugins/64bit/libGLESv2.dll' not found, loading of module failed
16:39:02.219: [obs-browser]: Version 2.1.5
16:39:02.222: NVENC supported
16:39:02.283: Couldn't find VLC installation, VLC video source disabled
16:39:02.288: No blackmagic support
16:39:02.292: ---------------------------------
16:39:02.292: Loaded Modules:
16:39:02.292: win-wasapi.dll
16:39:02.292: win-mf.dll
16:39:02.292: win-dshow.dll
16:39:02.292: win-decklink.dll
16:39:02.292: win-capture.dll
16:39:02.292: vlc-video.dll
16:39:02.292: text-freetype2.dll
16:39:02.292: rtmp-services.dll
16:39:02.292: obs-x264.dll
16:39:02.292: obs-vst.dll
16:39:02.292: obs-transitions.dll
16:39:02.292: obs-text.dll
16:39:02.292: obs-qsv11.dll
16:39:02.292: obs-outputs.dll
16:39:02.292: obs-filters.dll
16:39:02.292: obs-ffmpeg.dll
16:39:02.292: obs-browser.dll
16:39:02.292: image-source.dll
16:39:02.292: frontend-tools.dll
16:39:02.292: enc-amf.dll
16:39:02.292: coreaudio-encoder.dll
16:39:02.292: ---------------------------------
16:39:02.292: ==== Startup complete ===============================================
16:39:02.302: All scene data cleared
16:39:02.302: ------------------------------------------------
16:39:02.341: WASAPI: Device 'Speakers (Realtek High Definition Audio)' initialized
16:39:02.344: Switched to scene 'Scena'
16:39:02.344: ------------------------------------------------
16:39:02.344: Loaded scenes:
16:39:02.344: - scene 'Scena':
16:39:02.344: - source: 'Cattura schermo' (monitor_capture)
16:39:02.344: ------------------------------------------------
16:39:02.467: CalculateFileHash: Failed to open file 'C:\Users\Simone\AppData\Roaming\obs-studio\updates\whatsnew.json':
16:39:02.512: adding 23 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 23 milliseconds
16:40:30.427: adding 23 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 46 milliseconds
16:40:38.032: adding 46 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 92 milliseconds
16:48:15.167: adding 23 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 116 milliseconds
17:42:57.175: ---------------------------------
17:42:57.580: [NVENC encoder: 'simple_h264_recording'] settings:
17:42:57.580: rate_control: CQP
17:42:57.580: bitrate: 0
17:42:57.580: cqp: 18
17:42:57.580: keyint: 250
17:42:57.580: preset: hq
17:42:57.580: profile: high
17:42:57.580: level: auto
17:42:57.580: width: 852
17:42:57.580: height: 480
17:42:57.580: 2-pass: true
17:42:57.580: b-frames: 2
17:42:57.580: GPU: 0
17:42:57.580:
17:42:58.233: [NVENC encoder: 'simple_h264_recording'] Failed to open NVENC codec: Function not implemented
18:16:06.705: Settings changed (outputs)
18:16:06.724: ------------------------------------------------
18:16:08.266: ---------------------------------
18:16:08.266: [NVENC encoder: 'simple_h264_recording'] settings:
18:16:08.266: rate_control: CQP
18:16:08.266: bitrate: 0
18:16:08.266: cqp: 11
18:16:08.266: keyint: 250
18:16:08.266: preset: hq
18:16:08.266: profile: high
18:16:08.266: level: auto
18:16:08.266: width: 852
18:16:08.266: height: 480
18:16:08.266: 2-pass: true
18:16:08.266: b-frames: 2
18:16:08.266: GPU: 0
18:16:08.266:
18:16:08.402: [NVENC encoder: 'simple_h264_recording'] Failed to open NVENC codec: Function not implemented
18:16:40.072: Settings changed (outputs)
18:16:40.072: ------------------------------------------------
18:16:41.669: ==== Recording Start ===============================================
18:16:45.165: Output 'simple_ffmpeg_output': stopping
18:16:45.165: Output 'simple_ffmpeg_output': Total frames output: 104
18:16:45.165: Output 'simple_ffmpeg_output': Total drawn frames: 112 (117 attempted)
18:16:45.165: Output 'simple_ffmpeg_output': Number of lagged frames due to rendering lag/stalls: 5 (4.3%)
18:16:45.166: ==== Recording Stop ================================================
18:17:08.168: Settings changed (outputs)
18:17:08.168: ------------------------------------------------
18:17:09.846: ---------------------------------
18:17:09.846: [NVENC encoder: 'simple_h264_stream'] settings:
18:17:09.846: rate_control: CBR
18:17:09.846: bitrate: 459
18:17:09.846: cqp: 0
18:17:09.846: keyint: 60
18:17:09.846: preset: default
18:17:09.846: profile: main
18:17:09.846: level: auto
18:17:09.846: width: 852
18:17:09.846: height: 480
18:17:09.846: 2-pass: true
18:17:09.846: b-frames: 2
18:17:09.846: GPU: 0
18:17:09.846:
18:17:09.848: [NVENC encoder: 'simple_h264_stream'] Failed to open NVENC codec: Function not implemented
18:17:22.592: Settings changed (outputs)
18:17:22.592: ------------------------------------------------
 
Top