2 track record how to do this. help

zgredzio10

New Member
witam mam problem z zapisaniem pliku gry na dwóch ścieżkach.

Chciałbym, aby dźwięk z gry i dźwięk z mikrofonu były zapisywane w osobnych ścieżkach.

Niezależnie od konfiguracji (tj. 1 ścieżka - mikrofon i druga ścieżka - komputer), za każdym razem działa tylko 1 ścieżka.

Proszę pomóż.

Attachments

• 2.png
    2.png
    45.7 KB · Views: 262
  • 1.png
    1.png
    70.3 KB · Views: 262

Tomasz Góral

Active Member
Udzieliłem zaawansowanych i obserwowanych przewodników ale to samo. Cały czas nagrywa tylko jeden utwór (1)
zmieniłeś również kodowanie,bo jeśli masz zaznaczone użyj strumienia to tam masz tylko jedną ścieżkę, musisz wybrać koder i dopiero wtedy będzie nagrywać, sprawdź w VLC czy są scieżki dodatkowe.

khaver

Member
The two tracks are likely recorded, but almost all video players only play the first track. You'll have to use something like ffmpeg to extract the second audio track into a separate audio file so that it can be used in a video editing program.

Dwie ścieżki są prawdopodobnie nagrane, ale prawie wszystkie odtwarzacze wideo odtwarzają tylko pierwszą ścieżkę. Będziesz musiał użyć czegoś takiego jak ffmpeg, aby wyodrębnić drugą ścieżkę audio do osobnego pliku audio, aby można ją było użyć w programie do edycji wideo.

Tomasz Góral

Active Member
Tryb wyjścia tu przełącz na zaawansowane.
następnie w zakładce Nagrywanie, zmień z Użyj strumienia na inny koder (NvEnc zalecam).
Wtedy też wybierzesz, które ścieżki mają się nagrać.

zgredzio10

New Member
Dwie ścieżki są prawdopodobnie nagrane, ale prawie wszystkie odtwarzacze wideo odtwarzają tylko pierwszą ścieżkę. Będziesz musiał użyć czegoś takiego jak ffmpeg, aby wyodrębnić drugą ścieżkę audio do osobnego pliku audio, aby można ją było użyć w programie do edycji wideo.

Wszystkie utwory są prawdopodobnie nagrane, ale wszystkie nagrania odtwarzają tylko pierwszą muzyk. Będziesz musiał iść na coś innego jak ffeg, aby przejść do następnego dźwięku do nagrania, aby można było przejść do nagrania wideo.
jak go używać co to właściwie jest?

Każdy plik, nawet mp4, będzie mógł podzielić się na 2 utwory? jak to działa?

zgredzio10

New Member
Tryb wyjścia na przejście na zaawansowane.
potem wejdź na zmianę, zmień zmień koder (NvEnc zalecam).
w sklepach też, które mają się nagrać.
Zrobiłem to, ale znowu znowu nagrywałem jeden plik. Próbowałem w formacie mp4, mkv wciąż ma jeden plik.

Attachments

• 1.png
    1.png
    51.4 KB · Views: 109
  • 2.png
    2.png
    18.9 KB · Views: 109
  • 3.png
    3.png
    38.2 KB · Views: 109

zgredzio10

New Member

Wszystkie utwory są prawdopodobnie nagrane, ale wszystkie nagrania odtwarzają tylko pierwszą muzyk. Będziesz musiał iść na coś innego jak ffeg, aby przejść do następnego dźwięku do nagrania, aby można było przejść do nagrania wideo.
Zainstalowałem ffmeg i ustawiłem tę opcję na zdjęcie 1.

ale nic się nie zmienia, jest jeszcze jeden plik

Attachments

• 4.png
    4.png
    65.5 KB · Views: 84
  • 2.png
    2.png
    18.9 KB · Views: 85
  • 3.png
    3.png
    38.2 KB · Views: 85

Tomasz Góral

Active Member
A ile ścieżek dźwiękowych zaznaczyłeś ?
Bo na obrazku masz "Jedną" pierwszą.
Zawsze będzie jeden plik i używaj MKV, później możesz remux'ować do mp4, tak jest bezpieczniej.
To odtwarzacz powinien wiedzieć że jest więcej ścieżek.

Zaznacz więcej.

zgredzio10

New Member
A ile ścieżek dźwiękowych zaznaczyłeś ?s
Bo na obrazku masz "Jedną" pierwszą.
Zawsze będzie jeden plik i używaj MKV, później możesz remux'ować do mp4, tak jest bezpieczniej.
To odtwarzacz powinien wiedzieć że jest więcej ścieżek.

Zaznacz więcej.
Thanks a lot. Tell me if I will be able to edit 2 tracks in After Effects, because from what I see it is not. If you can not, give me Very, very simple programs to edit such files. (dimming the screen, adding a transition, effect, etc.) such basic functions. There are such programs?

zgredzio10

New Member
I have 3 tracks and I have 1 game sound and 2 game and microphone in one. something is wrong.

Attachments

• 1.png
    1.png
    33.2 KB · Views: 101
  • 2.png
    2.png
    53.3 KB · Views: 101
  • 5.png
    5.png
    58.1 KB · Views: 100

Tomasz Góral

Active Member
What a track you need ?
- 1 - all sound
- 2 game
- 3 mic

In Zaawansowane Ustawienia Dźwięku - select 1 track to all sound, 2 track only for Urządzenie dźwiękowe, 3 track for Mikrofon.

zgredzio10

New Member
Jakiego utworu potrzebujesz?
- 1 - wszystkie dźwięki
- 2 gry
- 3 mikrofony

W Zaawansowanym ustawieniach dźwięku - zaznaczono 1 ścieżkę na cały dźwięk, 2 ścieżki tylko dla urządzenia dźwiękowego, 3 ścieżki dla Mikrofonu.
Chciałbym:
-dźwięk gry
- dźwięk z mikrofonu

khaver

Member
Jeśli odtwarzasz plik w odtwarzaczu VLC, możesz wybrać ścieżkę audio do odtwarzania. Możesz użyć VLC, aby wyodrębnić drugą ścieżkę audio do osobnego pliku audio.