Question / Help OBS Crashes Immediately Upon Attempting to Stream

Ninetales

New Member
I'm running version 22.0.3 of OBS on my Huawei Matebook X Pro laptop, and my operating system is Fedora 29. Whenever I attempt to stream with the use of OBS, the program immedietly crashes upon me clicking the "Start Streaming" button. This previously had not happened on this device, and the last time that I attempted to stream (which was around a month ago), everything worked as it was supposed to. Whenever OBS crashes, the following report is generated in my terminal window:

Attempted path: share/obs/obs-studio/locale/en-US.ini
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/locale/en-US.ini
Attempted path: share/obs/obs-studio/locale.ini
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/locale.ini
Attempted path: share/obs/obs-studio/themes/Dark.qss
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/themes/Dark.qss
Attempted path: share/obs/obs-studio/license/gplv2.txt
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/license/gplv2.txt
info: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i5-8250U CPU @ 1.60GHz
info: CPU Speed: 1401.406MHz
info: Physical Cores: 4, Logical Cores: 8
info: Physical Memory: 7756MB Total, 3574MB Free
info: Kernel Version: Linux 4.20.3-200.fc29.x86_64
info: Distribution: Fedora 29
info: Window System: X11.0 - vendor string: Fedora Project - vendor release: 12003000
info: Portable mode: false
QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_advAudioProps_clicked()
QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_advAudioProps_destroyed()
QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_program_customContextMenuRequested(QPoint)
info: OBS 22.0.3 (linux)
info: ---------------------------------
info: ---------------------------------
info: audio settings reset:
samples per sec: 44100
speakers: 2
info: ---------------------------------
info: Initializing OpenGL...
info: Loading up OpenGL on adapter Intel Open Source Technology Center Mesa DRI Intel(R) UHD Graphics 620 (Kabylake GT2)
info: OpenGL loaded successfully, version 4.5 (Core Profile) Mesa 18.2.8, shading language 4.50
info: ---------------------------------
info: video settings reset:
base resolution: 1280x720
output resolution: 1280x720
downscale filter: Bicubic
fps: 60/1
format: NV12
YUV mode: 601/Partial
info: Audio monitoring device:
name: Default
id: default
info: ---------------------------------
libDeckLinkAPI.so: cannot open shared object file: No such file or directory
info: No blackmagic support
error: os_dlopen(libnvidia-encode.so.1->libnvidia-encode.so.1): libnvidia-encode.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

error: os_dlopen(libvlc.so.5->libvlc.so.5): libvlc.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory

info: Couldn't find VLC installation, VLC video source disabled
info: ---------------------------------
info: Loaded Modules:
info: vlc-video.so
info: text-freetype2.so
info: rtmp-services.so
info: obs-x264.so
info: obs-transitions.so
info: obs-outputs.so
info: obs-filters.so
info: obs-ffmpeg.so
info: linux-v4l2.so
info: linux-pulseaudio.so
info: linux-jack.so
info: linux-decklink.so
info: linux-capture.so
info: linux-alsa.so
info: image-source.so
info: frontend-tools.so
info: ---------------------------------
info: ==== Startup complete ===============================================
info: All scene data cleared
info: ------------------------------------------------
info: pulse-input: Server name: 'pulseaudio 12.2-rebootstrapped'
info: pulse-input: Audio format: s16le, 44100 Hz, 2 channels
info: pulse-input: Started recording from 'alsa_output.pci-0000_00_1f.3.analog-stereo.monitor'
info: xshm-input: Geometry 3000x2000 @ 0,0
info: Switched to scene 'Scene'
info: ------------------------------------------------
info: Loaded scenes:
info: - scene 'Scene':
info: - source: 'Screen Capture (XSHM)' (xshm_input)
info: - source: 'Window Capture (Xcomposite)' (xcomposite_input)
info: ------------------------------------------------
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1808, resource id: 58720317, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1838, resource id: 58720317, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1841, resource id: 58720317, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
info: adding 46 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 46 milliseconds
malloc(): invalid size (unsorted)
Aborted (core dumped)


By the way, it is also worth mentioning that whenever I attempt to simply record my screen by clicking the "Start Recording" button, OBS records my screen like it's supposed to and doesn't crash.
Anyway, I would greatly appreciate any help or suggestions that you all can provide me with! Also, I've attached the most recent log file in case it may prove to be of use towards resolving this issue! :)

EDIT: I just tried reentering my streaming key in case the problem was that it was incorrect, but that didn't do anything to solve the issue.
 

Attachments

  • 2019-01-29 18-01-15.txt
    3.7 KB · Views: 25
Last edited:

mollusk

New Member
Just had the same thing happen on Fedora 29. Everything is up to date and when I click stream, OBS crashes but I can perform a local recording without problems.

EDIT: what a coincidence

Bash:
Attempted path: share/obs/obs-studio/locale/en-US.ini
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/locale/en-US.ini
Attempted path: share/obs/obs-studio/locale.ini
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/locale.ini
Attempted path: share/obs/obs-studio/themes/Dark.qss
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/themes/Dark.qss
Attempted path: share/obs/obs-studio/license/gplv2.txt
Attempted path: /usr/share/obs/obs-studio/license/gplv2.txt
info: CPU Name: AMD Ryzen 5 1500X Quad-Core Processor
info: CPU Speed: 2704.181MHz
info: Physical Cores: 4, Logical Cores: 8
info: Physical Memory: 7969MB Total, 5933MB Free
info: Kernel Version: Linux 4.20.3-200.fc29.x86_64
info: Distribution: Fedora 29
info: Window System: X11.0 - vendor string: Fedora Project - vendor release: 12003000
info: Portable mode: false
QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_advAudioProps_clicked()
QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_advAudioProps_destroyed()
QMetaObject::connectSlotsByName: No matching signal for on_program_customContextMenuRequested(QPoint)
info: OBS 22.0.3 (linux)
info: ---------------------------------
info: ---------------------------------
info: audio settings reset:
        samples per sec: 44100
        speakers:        2
info: ---------------------------------
info: Initializing OpenGL...
info: Loading up OpenGL on adapter X.Org Radeon RX 580 Series (POLARIS10, DRM 3.27.0, 4.20.3-200.fc29.x86_64, LLVM 7.0.0)
info: OpenGL loaded successfully, version 4.5 (Core Profile) Mesa 18.2.8, shading language 4.50
info: ---------------------------------
info: video settings reset:
        base resolution:   1920x1080
        output resolution: 1148x646
        downscale filter:  Bicubic
        fps:               60/1
        format:            NV12
        YUV mode:          601/Partial
info: Audio monitoring device:
        name: Default
        id: default
info: ---------------------------------
libDeckLinkAPI.so: cannot open shared object file: No such file or directory
info: No blackmagic support
error: os_dlopen(libnvidia-encode.so.1->libnvidia-encode.so.1): libnvidia-encode.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

info: VLC found, VLC video source enabled
info: ---------------------------------
info:   Loaded Modules:
info:     vlc-video.so
info:     text-freetype2.so
info:     rtmp-services.so
info:     obs-x264.so
info:     obs-transitions.so
info:     obs-outputs.so
info:     obs-filters.so
info:     obs-ffmpeg.so
info:     linux-v4l2.so
info:     linux-pulseaudio.so
info:     linux-jack.so
info:     linux-decklink.so
info:     linux-capture.so
info:     linux-alsa.so
info:     image-source.so
info:     frontend-tools.so
info: ---------------------------------
info: ==== Startup complete ===============================================
info: All scene data cleared
info: ------------------------------------------------
info: pulse-input: Server name: 'pulseaudio 12.2-rebootstrapped'
info: pulse-input: Audio format: s16le, 44100 Hz, 2 channels
info: pulse-input: Started recording from 'alsa_output.pci-0000_27_00.3.analog-stereo.monitor'
info: pulse-input: Server name: 'pulseaudio 12.2-rebootstrapped'
info: pulse-input: Audio format: s16le, 44100 Hz, 2 channels
info: pulse-input: Started recording from 'alsa_output.pci-0000_27_00.3.analog-stereo.monitor'
info: xshm-input: Geometry 1920x1080 @ 0,0
info: Switched to scene 'Desktop'
info: ------------------------------------------------
info: Loaded scenes:
info: - scene 'Desktop':
info:     - source: 'Screen Capture (XSHM)' (xshm_input)
info: ------------------------------------------------
info: adding 46 milliseconds of audio buffering, total audio buffering is now 46 milliseconds
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 3209, resource id: 90177680, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 3239, resource id: 90177680, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 3242, resource id: 90177680, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
malloc(): invalid size (unsorted)
KCrash: Application 'obs' crashing...
amdgpu: Failed to allocate a buffer:
amdgpu:    size      : 2621440 bytes
amdgpu:    alignment : 131072 bytes
amdgpu:    domains   : 4
amdgpu: Failed to allocate a buffer:
amdgpu:    size      : 2621440 bytes
amdgpu:    alignment : 131072 bytes
amdgpu:    domains   : 4
amdgpu: Failed to allocate a buffer:
amdgpu:    size      : 2621440 bytes
amdgpu:    alignment : 131072 bytes
amdgpu:    domains   : 4
amdgpu: Failed to allocate a buffer:
amdgpu:    size      : 2621440 bytes
amdgpu:    alignment : 131072 bytes
amdgpu:    domains   : 4
amdgpu: buffer list creation failed (-9)
amdgpu: buffer list creation failed (-9)
Unable to start Dr. Konqi
amdgpu: Failed to allocate a buffer:
amdgpu:    size      : 2621440 bytes
amdgpu:    alignment : 131072 bytes
amdgpu:    domains   : 4
amdgpu: Failed to allocate a buffer:
amdgpu:    size      : 2621440 bytes
amdgpu:    alignment : 131072 bytes
amdgpu:    domains   : 4
 
Top