Screen flickering when streaming borderless

Discussion in 'Bug Reports' started by jedim4ztR, Aug 17, 2013.

  1. jedim4ztR New Member

    Hi.
    I just got my new laptop and want to keep streaming league of legends. I have to play in "borderless" mode to stream the game. When I play without having OBS in the background, everything is ok. But when I turn OBS on and try to stream, my screen sometimes flickers and shows my desktop background. It's like I "jump" out of the game for a second. This happens randomly. I only see my desktopbackground, not the taskbar and icons on my desktop.

    Is anyone familiar with this issue?

    http://www.twitch.tv/jedim4ztr/b/446812785 This is how it looks on my stream (at about 20 sec)

    Sry for my poor english -_-

    I have a Nvidia Geforce GTX 770M video card.
    My laptop is a brand new MSI GT70.

    EDIT: There was a serious hardware error with that computer. I have now bought a new one and everything is working perfectly (yay). If an administrator ever looks at this thread, he may close it.
  2. dodgepong esports architect

    Moderator

  3. jedim4ztR New Member

    Sorry about that. My bad, I hadn't read the guidelines of how to post on this forum. I noticed there was a patch out now for OBS. So I updated my client and tried to stream a few minutes ago. The bug is still there. It has somewhat changed though, now it seems like the game is being minimized for a split second. I no longer see my desktop background, I see a black background (my desktop background is red) and I see the OBS client. I don't think I see the taskbar.

    Anyway, if anyone is able to help me I'd be forever greatful. Here's the log.

    Code | Analyze
    18:29:09: Open Broadcaster Software v0.551b - 32bit (´・ω・`)
    18:29:09: -------------------------------
    18:29:09: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz
    18:29:09: CPU Speed: 2394MHz
    18:29:09: Physical Memory:  4095MB Total, 4095MB Free
    18:29:09: stepping id: 3, model 12, family 6, type 0, extmodel 1, extfamily 0, HTT 1, logical cores 8, total cores 4
    18:29:09: monitor 1: pos={0, 0}, size={1920, 1080}
    18:29:09: Windows Version: 6.2 Build 9200 
    18:29:09: Aero is Enabled
    18:29:09: -------------------------------
    18:29:09: OBS Modules:
    18:29:09: Base Address     Module
    18:29:09: 01160000         OBS.exe
    18:29:09: 5A530000         OBSApi.dll
    18:29:09: 5A2B0000         DShowPlugin.dll
    18:29:09: 5A290000         GraphicsCapture.dll
    18:29:09: 5A270000         NoiseGate.dll
    18:29:09: 5A250000         PSVPlugin.dll
    18:29:09: ------------------------------------------
    18:29:09: Adapter 2
    18:29:09:   Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 770M
    18:29:09:   Video Adapter Dedicated Video Memory: 3138420736
    18:29:09:   Video Adapter Shared System Memory: 1156481024
    18:29:09: =====Stream Start: 2013-08-18, 18:29:09===============================================
    18:29:09:   Multithreaded optimizations: On
    18:29:09:   Base resolution: 1920x1080
    18:29:09:   Output resolution: 1280x720
    18:29:09: ------------------------------------------
    18:29:09: Loading up D3D10 on Intel(R) HD Graphics 4600...
    18:29:09: Playback device Default
    18:29:09: ------------------------------------------
    18:29:09: Using desktop audio input: Speakers (Realtek High Definition Audio)
    18:29:09: ------------------------------------------
    18:29:09: Audio Encoding: AAC
    18:29:09:     bitrate: 160
    18:29:09: ------------------------------------------
    18:29:09:     device: BisonCam, NB Pro,
    18:29:09:     device id \\?\usb#vid_5986&pid_014c&mi_00#7&25964528&0&0000#{65e8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}\global,
    18:29:09:     chosen type: YUY2, usingFourCC: false, res: 320x240 - 320x240, frameIntervals: 333333-333333, fourCC: 'YUY2'
    18:29:09:     audio device: Disable,
    18:29:09:     audio device id Disabled,
    18:29:09: 
    18:29:09: Using directshow input
    18:29:09: Using Monitor Capture
    18:29:10: ------------------------------------------
    18:29:10: Video Encoding: x264
    18:29:10:     fps: 30
    18:29:10:     width: 1280, height: 720
    18:29:10:     preset: veryfast
    18:29:10:     CBR: yes
    18:29:10:     CFR: no
    18:29:10:     max bitrate: 2000
    18:29:10: ------------------------------------------
    18:29:10: MMDeviceAudioSource: Frequency for device 'Speakers (Realtek High Definition Audio)' is 384000, samples per sec is 48000
    18:29:12: Using RTMP service: Twitch / Justin.tv
    18:29:12:   Server selection: rtmp://live-lhr-backup.justin.tv/app
    18:29:12:   Interface: Killer e2200 Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.30) (ethernet, 1000 mbps)
    18:29:13: SO_SNDBUF was at 65536
    18:29:13: SO_SNDBUF is now 65536
    18:29:15: RTMPPublisher::Socketloop: Increasing send buffer to ISB 131072 (buffer: 18472 / 276480)
    18:29:16: RTMPPublisher::Socketloop: Increasing send buffer to ISB 262144 (buffer: 0 / 276480)
    18:29:52: Total frames rendered: 1264, number of late frames: 5 (0.40%) (it's okay for some frames to be late)
    18:29:53: RTMPPublisher::SocketLoop: Graceful loop exit
    18:29:53: Number of times waited to send: 0, Waited for a total of 0 bytes
    18:29:53: Number of b-frames dropped: 0 (0%), Number of p-frames dropped: 0 (0%), Total 0 (0%)
    18:29:53: 
    18:29:53: Profiler results:
    18:29:53: 
    18:29:53: ==============================================================
    18:29:53: frame - [100%] [avg time: 12.195 ms (cpu time: avg 3.164 ms, total 4000 ms)] [avg calls per frame: 1] [children: 99.9%] [unaccounted: 0.0656%]
    18:29:53: | frame preprocessing and rendering - [82.4%] [avg time: 10.046 ms (cpu time: avg 1.297 ms, total 1640.63 ms)] [avg calls per frame: 1] [children: 74.1%] [unaccounted: 8.31%]
    18:29:53: | | scene->Preprocess - [74.1%] [avg time: 9.032 ms (cpu time: avg 0.407 ms, total 515.625 ms)] [avg calls per frame: 1]
    18:29:53: | video encoding and uploading - [17.6%] [avg time: 2.141 ms (cpu time: avg 1.866 ms, total 2359.38 ms)] [avg calls per frame: 1] [children: 17.4%] [unaccounted: 0.156%]
    18:29:53: | | flush - [0.861%] [avg time: 0.105 ms (cpu time: avg 0.086 ms, total 109.375 ms)] [avg calls per frame: 1]
    18:29:53: | | CopyResource - [0.18%] [avg time: 0.022 ms (cpu time: avg 0 ms, total 0 ms)] [avg calls per frame: 0]
    18:29:53: | | conversion to 4:2:0 - [0.0574%] [avg time: 0.007 ms (cpu time: avg 0 ms, total 0 ms)] [avg calls per frame: 0]
    18:29:53: | | call to encoder - [16%] [avg time: 1.953 ms (cpu time: avg 1.73 ms, total 2187.5 ms)] [avg calls per frame: 0]
    18:29:53: | | sending stuff out - [0.287%] [avg time: 0.035 ms (cpu time: avg 0.049 ms, total 62.5 ms)] [avg calls per frame: 0]
    18:29:53: | Convert444Threads - [542%] [avg time: 66.087 ms (cpu time: avg 2.187 ms, total 2765.63 ms)] [avg calls per frame: 1]
    18:29:53: ==============================================================
    18:29:53: 
    18:29:53: =====Stream End: 2013-08-18, 18:29:53=================================================
    
  4. jedim4ztR New Member

    Update:
    Another update was released for OBS today. Now the problem has changed once again. I get this errormessage:
    After this OBS shuts down automatically. I have reinstalled my gfx driver two times already. I attached the log for my last streaming session.

    In the taskbar, a small bubble pops up which says:
    Quite weird that my Intel gfx card driver crashes, that card is supposed to be disabled. I have forced my PC to use my Geforce card by default through nvidia control panel.

    I found this url: http://obsproject.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=6472 and have tried to: Update windows. Update directx. Update gfx drivers. Delete and reinstall drivers for gfx card. Reset OBS (delete the appdata folder). '

    Tried to disable the preview like mention in the forum post. Screen still flickering. I have no idea of what Opencl is, so if anyone could tell me how to disable it that would be great (idk if it is enabled).

    Code | Analyze
    15:35:45: Settings::Video: Enabling Aero
    15:36:32: Open Broadcaster Software v0.552b - 32bit (´・ω・`)
    15:36:32: -------------------------------
    15:36:32: CPU Name: Intel(R) Core(TM) i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz
    15:36:32: CPU Speed: 2394MHz
    15:36:32: Physical Memory:  4095MB Total, 4095MB Free
    15:36:32: stepping id: 3, model 12, family 6, type 0, extmodel 1, extfamily 0, HTT 1, logical cores 8, total cores 4
    15:36:32: monitor 1: pos={0, 0}, size={1920, 1080}
    15:36:32: Windows Version: 6.2 Build 9200 
    15:36:32: Aero is Enabled
    15:36:32: -------------------------------
    15:36:32: OBS Modules:
    15:36:32: Base Address     Module
    15:36:32: 010A0000         OBS.exe
    15:36:32: 64AD0000         OBSApi.dll
    15:36:32: 64870000         DShowPlugin.dll
    15:36:32: 64850000         GraphicsCapture.dll
    15:36:32: 64830000         NoiseGate.dll
    15:36:32: 64560000         PSVPlugin.dll
    15:36:32: ------------------------------------------
    15:36:32: Adapter 2
    15:36:32:   Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 770M
    15:36:32:   Video Adapter Dedicated Video Memory: 3138420736
    15:36:32:   Video Adapter Shared System Memory: 1156481024
    15:36:32: =====Stream Start: 2013-08-18, 15:36:32===============================================
    15:36:32:   Multithreaded optimizations: On
    15:36:32:   Base resolution: 1920x1080
    15:36:32:   Output resolution: 1280x720
    15:36:32: ------------------------------------------
    15:36:32: Loading up D3D10 on Intel(R) HD Graphics 4600...
    15:36:32: Playback device {0.0.0.00000000}.{be77faf3-fedd-4793-809f-0e90ae144da0}
    15:36:32: ------------------------------------------
    15:36:32: Using desktop audio input: Speakers (Corsair Vengeance 1500)
    15:36:32: ------------------------------------------
    15:36:32: Using auxilary audio input: Microphone (Corsair Vengeance 1500)
    15:36:32: ------------------------------------------
    15:36:32: Audio Encoding: AAC
    15:36:32:     bitrate: 160
    15:36:32: Using Monitor Capture
    15:36:32: ------------------------------------------
    15:36:32: Video Encoding: x264
    15:36:32:     fps: 60
    15:36:32:     width: 1280, height: 720
    15:36:32:     preset: veryfast
    15:36:32:     CBR: yes
    15:36:32:     CFR: no
    15:36:32:     max bitrate: 2000
    15:36:32: ------------------------------------------
    15:36:32: MMDeviceAudioSource: Frequency for device 'Speakers (Corsair Vengeance 1500)' is 352800, samples per sec is 44100
    15:36:32: MMDeviceAudioSource: Frequency for device 'Microphone (Corsair Vengeance 1500)' is 352800, samples per sec is 44100
    15:37:02: ------------------------------------------
    15:37:02:     device: BisonCam, NB Pro,
    15:37:02:     device id \\?\usb#vid_5986&pid_014c&mi_00#7&25964528&0&0000#{65e8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}\global,
    15:37:02:     chosen type: YUY2, usingFourCC: false, res: 640x480 - 640x480, frameIntervals: 333333-333333, fourCC: 'YUY2'
    15:37:02:     audio device: Disable,
    15:37:02:     audio device id Disabled,
    15:37:02: 
    15:37:02: Using directshow input
    15:37:22: Total frames rendered: 2914, number of late frames: 65 (2.23%) (it's okay for some frames to be late)
    15:37:22: 
    15:37:22: Profiler results:
    15:37:22: 
    15:37:22: ==============================================================
    15:37:22: frame - [100%] [avg time: 9.377 ms (cpu time: avg 3.002 ms, total 8750 ms)] [avg calls per frame: 1] [children: 99.9%] [unaccounted: 0.0853%]
    15:37:22: | frame preprocessing and rendering - [79.6%] [avg time: 7.46 ms (cpu time: avg 1.163 ms, total 3390.63 ms)] [avg calls per frame: 1] [children: 69.9%] [unaccounted: 9.65%]
    15:37:22: | | scene->Preprocess - [69.9%] [avg time: 6.555 ms (cpu time: avg 0.412 ms, total 1203.13 ms)] [avg calls per frame: 1]
    15:37:22: | video encoding and uploading - [20.4%] [avg time: 1.909 ms (cpu time: avg 1.839 ms, total 5359.38 ms)] [avg calls per frame: 1] [children: 19.9%] [unaccounted: 0.416%]
    15:37:22: | | flush - [1.41%] [avg time: 0.132 ms (cpu time: avg 0.15 ms, total 437.5 ms)] [avg calls per frame: 1]
    15:37:22: | | CopyResource - [0.523%] [avg time: 0.049 ms (cpu time: avg 0.069 ms, total 203.125 ms)] [avg calls per frame: 0]
    15:37:22: | | conversion to 4:2:0 - [0.117%] [avg time: 0.011 ms (cpu time: avg 0.016 ms, total 46.875 ms)] [avg calls per frame: 0]
    15:37:22: | | call to encoder - [17.9%] [avg time: 1.676 ms (cpu time: avg 1.592 ms, total 4640.63 ms)] [avg calls per frame: 0]
    15:37:22: | | sending stuff out - [0.0213%] [avg time: 0.002 ms (cpu time: avg 0.005 ms, total 15.625 ms)] [avg calls per frame: 0]
    15:37:22: | Convert444Threads - [355%] [avg time: 33.274 ms (cpu time: avg 1.587 ms, total 4625 ms)] [avg calls per frame: 1]
    15:37:22: ==============================================================
    15:37:22: 
    15:37:22: =====Stream End: 2013-08-18, 15:37:22=================================================
    15:37:43: =====Stream Start: 2013-08-18, 15:37:43===============================================
    15:37:43:   Multithreaded optimizations: On
    15:37:43:   Base resolution: 1920x1080
    15:37:43:   Output resolution: 1280x720
    15:37:43: ------------------------------------------
    15:37:43: Loading up D3D10 on NVIDIA GeForce GTX 770M...
    15:37:43: Playback device {0.0.0.00000000}.{be77faf3-fedd-4793-809f-0e90ae144da0}
    15:37:43: ------------------------------------------
    15:37:43: Using desktop audio input: Speakers (Corsair Vengeance 1500)
    15:37:43: ------------------------------------------
    15:37:43: Using auxilary audio input: Microphone (Corsair Vengeance 1500)
    15:37:43: ------------------------------------------
    15:37:43: Audio Encoding: AAC
    15:37:43:     bitrate: 160
    15:37:43: ------------------------------------------
    15:37:43:     device: BisonCam, NB Pro,
    15:37:43:     device id \\?\usb#vid_5986&pid_014c&mi_00#7&25964528&0&0000#{65e8773d-8f56-11d0-a3b9-00a0c9223196}\global,
    15:37:43:     chosen type: YUY2, usingFourCC: false, res: 640x480 - 640x480, frameIntervals: 333333-333333, fourCC: 'YUY2'
    15:37:43:     audio device: Disable,
    15:37:43:     audio device id Disabled,
    15:37:43: 
    15:37:43: Using directshow input
    15:37:43: Using Monitor Capture
    15:37:43: ------------------------------------------
    15:37:43: Video Encoding: x264
    15:37:43:     fps: 60
    15:37:43:     width: 1280, height: 720
    15:37:43:     preset: veryfast
    15:37:43:     CBR: yes
    15:37:43:     CFR: no
    15:37:43:     max bitrate: 2000
    15:37:43: ------------------------------------------
    15:37:43: MMDeviceAudioSource: Frequency for device 'Speakers (Corsair Vengeance 1500)' is 352800, samples per sec is 44100
    15:37:43: MMDeviceAudioSource: Frequency for device 'Microphone (Corsair Vengeance 1500)' is 352800, samples per sec is 44100
    
    Error: Texture->Map failed: 0x887a0005 0x887a0006
    
    Your video card or driver froze and was reset. Please check for possible hardware / driver issues. This error can also occur if you have enabled opencl in x264 custom settings.
    
  5. Jim

    Jim Developer

    I see you're using monitor capture -- you might want to try out window/game capture if possible instead of monitor capture first, though I honestly don't know if I have an actual answer at this point
  6. xSteimelx Member

    I am having the same issue - same error. I don't have a log file at as I cleared all of OBS and installed it again - I have even tried BETA OBS and BETA Nvidia drivers.

    I'm sorry Jim, but I am going to copy/paste this - It's a post I made on xsplit (please help me fix as I would rather use OBS. Both programs have issues it seems so I don't know.. but I don't know what I did, but I no longer get that popup error - now OBS just crashes or stream goes black (like my vid card drivers crashed again n its trying to refresh))

    Ok, I have a odd one - I don't know if this is something that can be fixed as I'm wondering if it's a nvidia issue.

    1. http://www.msi.com/product/nb/GT70-2OC.html#overview that's my laptop I'm trying to stream from.
    2. I am using a Elgato.
    3. I have all the latest drivers for everything on my laptop - even tried beta video card drivers.
    4. I have tried both OBS and XSPLIT.
    5. I am streaming 720p (OBS 2500 bitrate) (xsplit - free version at 720p)
    6. I have a 50mb down - 5mb up cable connection - stream looks perfect

    What 1st started to happen when I streamed using OBS I got a error related to "texture -> map failed" and my video card drivers would crash causing it to go black until windows recovered from it. I tried xsplit and I did not get the same error message, but after some time of streaming the xsplit/elgato screen would go black on the laptop. If I clicked on the stream it would look like it refreshes the video drivers.

    I can stream just fine through elgato - I streamed for a bunch of games last night. I opened task manager and checked and my CPU is not spiked at 100%. I'm pretty much at a loss right now. The laptop does not run hot, I have a cooling pad and it was running cool all last night. I don't know if just elgato and xsplit just overloaded the GPU or what. I don't see how that could be a issue. it's a decent card GTX 770M

    Any Ideas?
  7. xSteimelx Member

    I tried to get OBS to crash - I played two games when the video blacked out. OBS never crashed, but it never recovered the window just showed a black screen. I run it in Monitor Capture. For some reason I can't do Game/Window capture with elgato - just shows black screen. I only have one more test, and that's to capture straight to the device, but I don't want to do that because I record my games through the elgato program.
  8. xSteimelx Member

    I didn't open elgato software - I configured OBS to use Video capture device - and it played 2-3 games just fine. So it must be a issue with both programs running. I don't know if its sharing dll's and crashing. I wouldnt think it would overload such a new card. when I have both open and streaming its not taxing my system.
  9. xSteimelx Member

    Just a update - I was finally able to update Firmware on Elgato and I played 3 games while recording and no crash. Will keep updated
  10. Jim

    Jim Developer

    Yea, you have to keep that elgato firmware updated. It's actually fairly vital because they made some significant changes.
  11. xSteimelx Member

    i thought I had it fixed, but its random crashing now. I can stream with just OBS using video capture device. I can stream with just elgato but i want to try and use both n that seems a issue. sometimes it will play for a while perfect. im at a total loss n about to give up
  12. Jim

    Jim Developer

    Did OBS crash? If OBS crashed, then you need to include the crash log and preferably the minidump file too so I can debug it if possible.

Share This Page