Can't start my stream

Discussion in 'Questions and Help' started by antoine211994, May 23, 2013.

  1. antoine211994 New Member

    Hi, I just finished my settings. My stream works very well, when I decide to start a message:
    http://imgur.com/hluZuR5

    Help please and thank you in advance
  2. Nubtown New Member

    Just happened to me too =( I've tried changing servers and resetting my stream key, no luck.
  3. I have the same problem and I'm pretty sure I pasted my key correctly. Could the problem be that I have xSplit installed? I tried logging out and closing xSplit before starting the stream but I got the same result.

    Code | Analyze
    13:48:50: Open Broadcaster Software v0.522b - 64bit ( ^ω^)
    13:48:50: -------------------------------
    13:48:50: CPU Name: AMD Phenom(tm) II X6 1090T Processor
    13:48:50: CPU Speed: 3210MHz
    13:48:50: Physical Memory:  8190MB Total, 5676MB Free
    13:48:50: stepping id: 0, model 10, family 15, type 0, extmodel 8, extfamily 0, HTT 1, logical cores 6, total cores 6
    13:48:50: monitor 1: pos={0, 0}, size={1360, 768}
    13:48:50: Windows Version: 6.1 Build 7601 S
    13:48:50: Aero is Disabled
    13:48:50: -------------------------------
    13:48:50: OBS Modules:
    13:48:50: Base Address     Module
    13:48:50: 000000003FE20000 OBS.exe
    13:48:50: 00000000E01D0000 OBSApi.dll
    13:48:50: 00000000F9CA0000 DShowPlugin.dll
    13:48:50: 00000000F9D00000 GraphicsCapture.dll
    13:48:50: 00000000F9C80000 NoiseGate.dll
    13:48:50: ------------------------------------------
    13:48:50: Adapter 1
    13:48:50:   Video Adapter: AMD Radeon HD 6900 Series
    13:48:50:   Video Adapter Dedicated Video Memory: 2133544960
    13:48:50:   Video Adapter Shared System Memory: 4025575424
    13:48:50: =====Stream Start: 2013-05-26, 13:48:50===============================================
    13:48:50:   Multithreaded optimizations: On
    13:48:50:   Base resolution: 1360x768
    13:48:50:   Output resolution: 1360x768
    13:48:50: ------------------------------------------
    13:48:50: Loading up D3D10...
    13:48:50: Playback device Default
    13:48:50: ------------------------------------------
    13:48:50: Using desktop audio input: AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device)
    13:48:50: ------------------------------------------
    13:48:50: Using auxilary audio input: Microphone (Blue Snowball)
    13:48:50: ------------------------------------------
    13:48:50: Audio Encoding: AAC
    13:48:50:     bitrate: 256
    13:48:50: Using Monitor Capture
    13:48:50: ------------------------------------------
    13:48:50: Video Encoding: x264
    13:48:50:     fps: 30
    13:48:50:     width: 1360, height: 768
    13:48:50:     preset: veryfast
    13:48:50:     CBR: no
    13:48:50:     CFR: no
    13:48:50:     max bitrate: 3500
    13:48:50:     buffer size: 3500
    13:48:50:     quality: 8
    13:48:50: ------------------------------------------
    13:48:52: Using RTMP service: Twitch / Justin.tv
    13:48:52:   Server selection: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app
    13:48:56: librtmp error: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app:
    13:48:56: NetStream.Publish.Rejected (Authentication Failed.)
    13:48:56: Connection to rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app failed: Could not access the specified channel or stream key.  This could be because the key/channel is invalid, or because the server still thinks you are logged in.
    13:48:56: 
    13:48:56: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app:
    13:48:56: NetStream.Publish.Rejected (Authentication Failed.)
    13:48:56: 
    13:48:56: Total frames rendered: 164, number of frames that lagged: 0 (0.00%) (it's okay for some frames to lag)
    13:48:56: Number of times waited to send: 0, Waited for a total of 0 bytes
    13:48:56: Number of b-frames dropped: 0 (-1.$%), Number of p-frames dropped: 0 (-1.$%), Total 0 (-1.$%)
    13:48:56: =====Stream End: 2013-05-26, 13:48:56=================================================
    13:51:53: =====Stream Start: 2013-05-26, 13:51:53===============================================
    13:51:53:   Multithreaded optimizations: On
    13:51:53:   Base resolution: 1360x768
    13:51:53:   Output resolution: 1360x768
    13:51:53: ------------------------------------------
    13:51:53: Loading up D3D10...
    13:51:53: Playback device Default
    13:51:53: ------------------------------------------
    13:51:53: Using desktop audio input: AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device)
    13:51:53: ------------------------------------------
    13:51:53: Using auxilary audio input: Microphone (Blue Snowball)
    13:51:53: ------------------------------------------
    13:51:53: Audio Encoding: AAC
    13:51:53:     bitrate: 160
    13:51:53: Using Monitor Capture
    13:51:53: ------------------------------------------
    13:51:53: Video Encoding: x264
    13:51:53:     fps: 30
    13:51:53:     width: 1360, height: 768
    13:51:53:     preset: veryfast
    13:51:53:     CBR: no
    13:51:53:     CFR: no
    13:51:53:     max bitrate: 3500
    13:51:53:     buffer size: 3500
    13:51:53:     quality: 8
    13:51:53: ------------------------------------------
    13:51:55: Using RTMP service: Twitch / Justin.tv
    13:51:55:   Server selection: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app
    13:52:00: librtmp error: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app:
    13:52:00: NetStream.Publish.Rejected (Authentication Failed.)
    13:52:00: Connection to rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app failed: Could not access the specified channel or stream key.  This could be because the key/channel is invalid, or because the server still thinks you are logged in.
    13:52:00: 
    13:52:00: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app:
    13:52:00: NetStream.Publish.Rejected (Authentication Failed.)
    13:52:00: 
    13:52:00: Total frames rendered: 200, number of frames that lagged: 0 (0.00%) (it's okay for some frames to lag)
    13:52:00: Number of times waited to send: 0, Waited for a total of 0 bytes
    13:52:00: Number of b-frames dropped: 0 (-1.$%), Number of p-frames dropped: 0 (-1.$%), Total 0 (-1.$%)
    13:52:00: =====Stream End: 2013-05-26, 13:52:00=================================================
    13:52:53: =====Stream Start: 2013-05-26, 13:52:53===============================================
    13:52:53:   Multithreaded optimizations: On
    13:52:53:   Base resolution: 1360x768
    13:52:53:   Output resolution: 1360x768
    13:52:53: ------------------------------------------
    13:52:53: Loading up D3D10...
    13:52:53: Playback device Default
    13:52:53: ------------------------------------------
    13:52:53: Using desktop audio input: AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device)
    13:52:53: ------------------------------------------
    13:52:53: Using auxilary audio input: Microphone (Blue Snowball)
    13:52:53: ------------------------------------------
    13:52:53: Audio Encoding: AAC
    13:52:53:     bitrate: 160
    13:52:53: Using Monitor Capture
    13:52:53: ------------------------------------------
    13:52:53: Video Encoding: x264
    13:52:53:     fps: 30
    13:52:53:     width: 1360, height: 768
    13:52:53:     preset: veryfast
    13:52:53:     CBR: no
    13:52:53:     CFR: no
    13:52:53:     max bitrate: 3500
    13:52:53:     buffer size: 3500
    13:52:53:     quality: 8
    13:52:53: ------------------------------------------
    13:52:55: Using RTMP service: Twitch / Justin.tv
    13:52:55:   Server selection: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app
    13:53:01: librtmp error: RTMPSockBuf_Fill, remote host closed connection
    13:53:01: Connection to rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app failed: Could not access the specified channel or stream key.  This could be because the key/channel is invalid, or because the server still thinks you are logged in.
    13:53:01: 
    13:53:01: RTMPSockBuf_Fill, remote host closed connection
    13:53:01: 
    13:53:01: Total frames rendered: 228, number of frames that lagged: 0 (0.00%) (it's okay for some frames to lag)
    13:53:01: Number of times waited to send: 0, Waited for a total of 0 bytes
    13:53:01: Number of b-frames dropped: 0 (-1.$%), Number of p-frames dropped: 0 (-1.$%), Total 0 (-1.$%)
    13:53:01: =====Stream End: 2013-05-26, 13:53:01=================================================
    14:09:26: =====Stream Start: 2013-05-26, 14:09:26===============================================
    14:09:26:   Multithreaded optimizations: On
    14:09:26:   Base resolution: 1360x768
    14:09:26:   Output resolution: 1360x768
    14:09:26: ------------------------------------------
    14:09:26: Loading up D3D10...
    14:09:26: Playback device Default
    14:09:26: ------------------------------------------
    14:09:26: Using desktop audio input: AMD HDMI Output (AMD High Definition Audio Device)
    14:09:26: ------------------------------------------
    14:09:26: Using auxilary audio input: Microphone (Blue Snowball)
    14:09:26: ------------------------------------------
    14:09:26: Audio Encoding: AAC
    14:09:26:     bitrate: 256
    14:09:26: Using Monitor Capture
    14:09:26: ------------------------------------------
    14:09:26: Video Encoding: x264
    14:09:26:     fps: 30
    14:09:26:     width: 1360, height: 768
    14:09:26:     preset: veryfast
    14:09:26:     CBR: no
    14:09:26:     CFR: no
    14:09:26:     max bitrate: 3000
    14:09:26:     buffer size: 3000
    14:09:26:     quality: 7
    14:09:26: ------------------------------------------
    14:09:28: Using RTMP service: Twitch / Justin.tv
    14:09:28:   Server selection: rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app
    14:09:34: librtmp error: RTMPSockBuf_Fill, remote host closed connection
    14:09:34: Connection to rtmp://live-iad-backup.justin.tv/app failed: Could not access the specified channel or stream key.  This could be because the key/channel is invalid, or because the server still thinks you are logged in.
    14:09:34: 
    14:09:34: RTMPSockBuf_Fill, remote host closed connection
    14:09:34: 
    14:09:34: Total frames rendered: 228, number of frames that lagged: 0 (0.00%) (it's okay for some frames to lag)
    14:09:34: Number of times waited to send: 0, Waited for a total of 0 bytes
    14:09:34: Number of b-frames dropped: 0 (-1.$%), Number of p-frames dropped: 0 (-1.$%), Total 0 (-1.$%)
    14:09:34: =====Stream End: 2013-05-26, 14:09:34=================================================
    14:09:44: 
    14:09:44: Profiler results:
    14:09:44: 
    14:09:44: ==============================================================
    14:09:44: frame - [100%] [avg time: 8.857 ms] [avg calls per frame: 1] [children: 88.2%] [unaccounted: 11.8%]
    14:09:44: | scene->Preprocess - [59.6%] [avg time: 5.276 ms] [avg calls per frame: 1]
    14:09:44: | video encoding and uploading - [28.6%] [avg time: 2.534 ms] [avg calls per frame: 1] [children: 27.8%] [unaccounted: 0.847%]
    14:09:44: | | CopyResource - [0.147%] [avg time: 0.013 ms] [avg calls per frame: 0]
    14:09:44: | | conversion to 4:2:0 - [0.158%] [avg time: 0.014 ms] [avg calls per frame: 0]
    14:09:44: | | call to encoder - [27.4%] [avg time: 2.427 ms] [avg calls per frame: 0]
    14:09:44: | | sending stuff out - [0.0565%] [avg time: 0.005 ms] [avg calls per frame: 0]
    14:09:44: ==============================================================
    14:09:44: 
    
  4. stratcast Member

    i am currently getting the exact same problem with that particular error message and i know a few other twitchers are is this only with twitch cos they may be having issues?
  5. In different post someone said it was Twitch in general and that they disabled posts for the problem. How long has this been happening for you? I just downloaded the program this week so I'm not sure how long this has been going on.
  6. stratcast Member

    no more than a week so its pretty new but its widespread sorry if this isnt supposed to be discussed here anymore i just thought it odd is all, the fact that so many of us are experiencing the same issue its frustrating. :)
  7. secretply Active Member

    This is a problem with Twitch's servers. I believe there is an event this weekend so their servers are being overloaded. You can keep trying to connect but until the servers are back to normal, you may not be able to stream.
  8. stratcast Member

    :o okay thanks secretply that makes total sense well good luck everyone keep trying!!
  9. I meant they disabled the posts on the twitch forums.

    Are you sure about their servers being overloaded? I don't notice any unusually high traffic on the site.
  10. secretply Active Member

    There's a broadcast with over 100,000 viewers, WCS from Europe. That is unusual traffic and probably the cause of the overload.
  11. thegunrun New Member

    It's not our servers, many people are able to broadcast fine atm. Also, we had 240,000 viewers 12 hours ago and saw no reports of people being unable to broadcast.

    Message me on skype if you're still seeing this, and I'll look further into your channel.
    Skype ID: theGunrun
  12. Munchowsen New Member

    can someone please help me, I am having the same problem :(
  13. dodgepong

    Moderator

    Did you make sure you copied the stream key correctly, not including the spaces surrounding the key?
  14. curseddolls Member

    I don't know if this thread is dead but I have had the same issue now and then the closest days..

    I have tried with resetting my key 3 times (with copy pasting it to my obs) and nothing is working.
    Last time I had this problem a few days ago it started work again after a while,
    but now nothing is working what so ever..

    Any chance you can look in what causes this problem to people?

    Curseddolls
    http://www.twitch.tv/curseddolls/
  15. Kharay Well-Known Member

    Twitch is causing this issue. If you have confirmed the key, resetted it and made sure it's 100% accurate and still it's not working... then it's Twitch, not OBS.

    Twitch has been having major issues for quite a while now, nothing we can do about that except for ... hoping they'll manage to fix those issues.

Share This Page